La Cavalcada de Reis de Blanes canvia el seu recorregut per obres

Les obres de millora que s’estan fent a la zona portuària han obligat a canviar el lloc d’arribada dels Reis d’Orient

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest pròxim 2023, l’acte més esperat per la canalla que destaca especialment tot just comença el mes de gener, la Cavalcada de Reis, ha hagut d’incloure alguns canvis respecte a aquests darrers anys. Les obres de millora que s’estan fent a la zona portuària han obligat a canviar el lloc d’arribada dels Reis d’Orient, de manera que enguany no arribaran per mar al Port de Blanes, com era el seu costum.

 

La Cavalcada de Reis de Blanes 2023 arrencarà des d’un altre indret força diferent: a la plaça dels Països Catalans, davant del Col·legi Joaquim Ruyra, coneguda també com l’Escola de la Vila. Ara bé, el canvi d’emplaçament de l’arribada no deslluirà ni un xic l’habitual majestuositat de l’acte, que atrau no tan sols la participació de blanencs i blanenques, sinó també de força nombre de visitants de poblacions de la rodalia, on les cavalcades que es fan són més senzilles.

 

Recorregut de la Cavalcada de Reis 2023 i Campament Reial

Per facilitar la logística, les carrosses que formen part de la comitiva estaran estacionades a l’esplanada del costat de l’antic pavelló, on s’ha reservat un espai molt gran per enquibir-les. A partir d’aquí, un per un, els diferents components de la cavalcada aniran enfilant la plaça dels Països Catalans i seguiran pel Passeig de la Marina, mentre l’emblemàtica Roca de Sa Palomera queda situada a la dreta de la comitiva.

 

Arribats a la Plaça Catalunya, seguiran pel Passeig Cortils i Vieta fins a arribar al Carrer Ample. A partir d’aquí, el recorregut serà el mateix que s’ha estat fent els darrers anys, abans i postpandèmia: després de pujar pel Carrer Ample, girarà a la plaça de la Solidaritat i tombarà cap a la Rambla Joaquim Ruyra Sud fins a arribar a la cruïlla amb el Carrer Doctor Xavier Brunet, gairebé a tocar de la Plaça Catalunya.

 

Aquí baixaran de les respectives carrosses els tres reis i el seguici que els acompanyarà per fer el darrer tram del recorregut a peu pel Passeig de Dintre, fins a arribar davant del pessebre, on faran la tradicional salutació al Nen Jesús, com fan les figuretes dels pessebres que els representen. Tot seguit, pujaran al Despatx d’Alcaldia, des d’on saludaran la mainada que s’hagi congregat a la plaça dels Dies Feiners, i els obsequiaran amb una pluja de caramels. Una tradició que es recuperarà aquest 2023 després de dos anys que no se’n podien repartir.

 

Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar baixaran a la plaça dels Dies Feiners, on els esperen els seus trons, presidint el Campament Reial que hi haurà muntat en aquest indret. A partir d’aquí, recolliran les darreres cartes dels nens i nenes que els vulguin expressar els seus desitjos i els repartiran els últims caramels de la vetllada, per començar llavors una llarga nit de treball, repartint il·lusions a totes les llars.

 

Comitiva formada per més de 300 persones i 34 elements

Sumant totes les persones que formaran part de la Cavalcada de Reis, hi haurà més de 300 persones que contribuiran al fet que sigui tan vistosa i majestuosa, sobretot pels diferents elements que la componen. Així, hi ha sis carrosses principals altres elements complementaris. En tres d’elles hi viatgen els tres reis, mentre que la resta són pel Carter Reial, la dels Regals, i la de les figures d’un gegantí Joc de Muntatge de Blocs.

 

Pel que fa a la resta d’ingredients, no faltarà a la seva cita habitual en Lilo, un gegantí gosset de peluix articulat que mesura dos metres i mig d’alçada, i a qui li agrada jugar especialment amb la mainada que es va trobant. La música en directe anirà a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, així com la sorollosa batucada que acompanyarà als bufadors de la Colla de Diables.

 

Novetat d’aquest 2023: un original transport de regals

Una altra de les novetats que inclourà l’esdeveniment serà la incorporació d’un Citroën 2CV com el què fa molts anys ja havia desfilat a la Cavalcada de Reis, representant una coneguda botiga de bicicletes: ‘Ciclos Cazcarro’. Per això, el flamant cotxe desfilarà envoltat de les bicicletes que –en aquest cas, si- ja solen formar part de la cavalcada.

 

Xanquers, Fanalets, salabrets i malabaristes també contribuiran a donar-li l’adequat toc de màgia, llum i color que sempre ha tingut la Cavalca de Reis de Blanes. Cal dir que la seva organització va a càrrec del Departament de Cultura i Festes amb el suport de diverses associacions de veïns i entitats culturals, així com d’altres departaments de l’Ajuntament de Blanes, entre ells els Serveis Municipals, Policia Local i Protecció Civil.