Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Castelló d’Empúries presenta la nova edició d’EmpuriaTApes

Avatar photo

La proposta gastronòmica tindrà lloc del 30 de setembre al 12 d’octubre

Aquest matí s’ha presentat una nova edició d’EmpuriaTApes, que tindrà lloc del 30 de setembre al 12 d’octubre. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Salvi Güell; la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Helena Solana; i la regidora de Turisme, Xon Hugas.

La setmana que ve es donarà el tret de sortida a la ruta de tapes del nostre municipi que enguany presenta 37 propostes gastronòmiques amb beguda, per 3 €. Durant la presentació d’avui s’han donat a conèixer els bars i restaurants que hi participaran i les seves tapes, mostrant una vegada més, la diversitat culinària que es pot degustar tant a Castelló com a Empuriabrava.

Així com l’any passat, es proposarà un concurs de tapes on els comensals, actuaran de crítics gastronòmics i podran valorar les tapes des del mateix local, a través d’un codi QR. Les persones que participin en la votació entraran en un sorteig en el qual poden guanyar:

  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Salt en tàndem per a dues persones a l’Skydive Empuriabrava, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló   d’Empúries.
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, volta en kart per dues persones al Karting Empuriabrava, 2  entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries.

A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició comptarem també amb un jurat professional del qual no en donarem a conèixer la identitat, perquè durant els dies que tindrà lloc la ruta de tapes, el jurat farà una degustació d’incògnit per poder valorar l’experiència de forma real.

Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica i Comerç s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició “EmpuriaTApes està plenament consolidat com a esdeveniment gastronòmic a la comarca. Cada any són moltes les persones que ens visiten i que coneixen nous locals gràcies a aquesta proposta”.

Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de turisme ha expressat la satisfacció de comptar amb una proposta com EmpuriaTApes una vegada acabada la temporada d’estiu doncs “els últims anys que s’ha celebrat en aquestes dates hem pogut comprovar que ens ajuda a allargar una mica la temporada fins entrada la tardor i que el sector ho agraeix”.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha ratificat la qualitat dels locals de restauració de Castelló i Empuriabrava, “no em cansaré de reivindicar la diversitat de restaurants i tipus de cuina que tenim i la qualitat que hem assolit els últims anys en l’àmbit gastronòmic”.

Restaurants Participants i tapes que oferiran:

9 COLOR Llangardaix de porc ibèric amb salsa de cervesa
AMS TakiAms
AZUR Zamburinya gratinada
BISTRO MONTSERRAT Calamar en el mar negre
BISTRONOMIC Cappelletti de la casa
BLAUCEL Blaucel’s tapa
COCO tapas lounge bar Duo de gamba i zamburinya cítrica
D LUX Minicalzone
EL CAMÍ DE L’IBIZKUS Ibizkus tentació de xocolota
EL FORN, ANTIC FORN CUSÍ Tiramisú i moscatell
EL RACÓ DE CASTELLÓ DE CAN REBARTER Vieira sobre parmentier de carxofa amb ceba caramelitzada i cruixent d’ibèric
EL RACÓ DEL COMTE Lluç amb brioix sobre una base d’alvocat, formatge de cabra i tinta de calamar
ENJOY IT Sardinetes a l’espeto de Marbella
ESSENCIA “Bocadito” de rostit amb salsa de foie i gerd
GRAN CAFÉ Musclos i cloïsses a la marinera
HIPERMERCAT MONTSERRAT Caneló de brandada de bacallà amb salsa Aurora
JAPA2GO Gyoza de pollastre amb salsa teriyaki, maionesa japonesa i cibulet
JOE’S CAFÉ Wrap de galta
JR Assortirt d’ibèrics
KAYMAN’S Mini kebab burger
KINTXO Mini choripán
L’AQUARIO Chez Christelle Trilogia de l’ànec
LA RELIQUIA FOOD TRUCK Rotllo de llom amb verdures, formatge de cabra i salsa de bolets
LA TAVERNA DE LES COLS Croqueta de formatge amb gamba
NÀUTIC DA AGOSTINO Labiolone de marisc
NORAY (Hotel Port Salins) “Trompe-l’oeil” de raviolis de pera i ànec estil empordanès
Ô DI VIN Mandonguilles de l’àvia amb gambes
PORTO FINO / OCEANS’ BAR Stick de pollastre amb salsa de mel i mostassa
PURA BRASA Taco de costellam amb caramelitzat japonès, manis i gingebre
SABORES Cistella de plàtan amb salpicó de marisc
SIKIM Pa bao amb melós de vedella
SILENUS Medalló de filet de porc amb salsa de bolets
TXOT’S Costelló Duroc lacat amb mel i mostassa
V&P PLATJA Zuric de porc amb rosti de patates i vi negre D.O. Empordà
YO KÉ SÉ Bonic pecat
XIRINGUITO ESCRIBÀ Cua d’Angus dels Aiguamolls al cacao maridat amb garnatxa dolçà de l’Empordà
WINDOOR Nacho de blat de moro amb salsa chedar, guacamole, pulled pork i jalapeños
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Manresa presenta un programa d’activitats dedicades la recerca

Notícia següent

Presenten el poemari intimista “De Salou feren vela”

Notícies relacionades