Blanes torna a ser protagonista d’un capítol del programa ‘Aquí la Tierra’ de La1-TVE

Avui a les 20’30 h es parlarà del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre,

Després que dijous passat el conegut programa de TVE va tractar sobre el tomàquet de penjar cosit, avui dilluns serà el torn d’un altre ingredient relacionat amb els productes gastronòmics de la terra i el mar autòctons de Blanes. Avui dilluns, de nou a 2/4 de 9 de la nit, serà el torn del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, que obre diàriament els matins de dilluns a dissabte.

L’equip de rodatge de l’espai ‘Aquí la Tierra’ va ser a Blanes fa poc per parlar tant d’aquest mercat -únic en relació a d’altres de similars característiques que es fan al territori- com dels productes de temporada que s’hi poden trobar. Per fer-ho, quan es va enregistrar el programa van comptar amb la inestimable col·laboració d’una de les dones que regenta parada al característic mercat: la Mercè Roger, de Mas Martí.

La Mercè va explicar-li a la reportera del programa, Àngels Cortina, quins són els productes de l’actual temporada, i en especial de la flor del carbassó, una exquisidesa culinària poc coneguda que es pot trobar al Mercat de Fruites i Verdures de Blanes, conegut també com el ‘Mercat de les Pageses’. L’entrevista va incloure aspectes més pràctics.

Així, la periodista del programa ‘Aquí la Tierra’ va rebre en viu i en directe una classe pràctica sobre com es fan pebrots grocs de Girona en conserva, entre d’altres consells. Després que s’hagi emès aquest nou capítol on s’ha inclòs un ingredient blanenc, el tercer i darrer que oferirà l’equip del programa de TVE està dedicat a una altra exquisidesa del territori: la gamba de Blanes, que encara no té data d’emissió fixada.