Blanes acull aquest cap de setmana la 10a Exposició Kaze Bonsai

Coincidint amb tan assenyalat aniversari, la mostra aplega 30 exemplars que es poden visitar només avui dissabte i demà diumenge a la Sala García Tornel del Carrer Ample

Una de les vocacions de Blanes és la natura viva, les plantes, i d’això en són eloqüents exemples els dos jardins que hi ha al municipi: el Botànic Marimurtra i el Tropical Pinya de Rosa. Per això, la vila on comença la Costa Brava és el millor indret on podia acollir-se un esdeveniment com el què està tenint lloc coincidint amb aquest primer cap de setmana del mes d’octubre.

Es tracta de l’exposició X Kaze Bonsai, que s’allotja a la cèntrica Sala Municipal García Tornel, ubicada al Carrer Ample. Organitzada per l’Associació Bonsai Masia Can Florenci de Tordera -que aplega una vintena de socis majoritàriament d’aquest veí municipi, però també de Blanes, Pineda, Malgrat i altres localitats de la rodalia-, en aquesta desena edició consecutiva aplega 30 bonsais.

Són de diferents espècies, tant autòctones com d’origen asiàtic, i sense cap mena de dubte faran les delícies tant dels entesos com d’aquells i aquelles que tinguin curiositat per admirar les boniques formes que adopten a base de l’esforç de la persona que se’n fa càrrec de cuidar-les. En aquesta ocasió, la mostra coincideix amb el 7è Trofeu Vila de Blanes, amb dos primers premis que tria un jurat, i un tercer guardó de caràcter popular, escollit pel públic assistent.

10è aniversari de l’Exposició Kaze Bonsai

La d’enguany és la tercera edició consecutiva en què, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, la mostra s’ha allotjat en aquesta mateixa Sala García Tornel enlloc de fer-ho a l’aire lliure com s’havia vingut fent en les set primeres edicions des que s’acull en aquest municipi. Des de l’entitat s’ha valorat de manera molt positiva precisament aquest mateix aspecte.

I és que el fet d’estar acollides en un local tancat fa que es pugui tenir més cura d’aquestes autèntiques obres artesanals vives, de les qual se n’ha de tenir una atenció especial perquè llueixin encara més. Tanmateix, també proporciona tota una sèrie d’elements complementaris que fan que l’experiència de visitar-la sigui més agradable.

Precisament perquè els bonsais són éssers vius, cada vegada que l’exposició s’allotja a Blanes té una vida molt efímera. Tan sols es podrà visitar durant aquest cap de setmana: avui dissabte i demà diumenge. Tots dos dies hi ha el mateix horari per anar-hi: al matí de 10 a 13’30 h i a la tarda de 17 a 20 h.