Un dels punts més destacats de la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada ahir al vespre va ser aprovar l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. En un context com l’actual, on les polítiques públiques de promoció econòmica i ocupació aplicades fins ara no són insuficients, es vol explorar un nou model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia per resoldre les necessitats de la ciutadania.
Darrerament aquesta nova manera de fer econòmica i de fer empresa ha crescut quantitativament, s’ha diversificat i mostra un gran dinamisme. Està comprovat que iniciatives com les cooperatives agràries i industrials, així com empreses cooperatives que agrupen comerciants i altres professionals han esdevingut agents de desenvolupament local. Ho són perquè creen llocs de treball a les localitats i els mantenen, perquè faciliten serveis locals a productors, consumidors i treballadors.
D’altra banda, durant els últims anys des de l’Ajuntament de Blanes s’ha estat treballant per l’enfortiment i la dinamització del teixit econòmic local. Per això, un dels mitjans que es considera molt adequat per continuar treballant en aquesta línia, és a través de l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, un punt de l’ordre del dia que es va aprovar ahir amb la unanimitat de tots els partits.
Presa de possessió del nou regidor Pere Lopera (BECP)
Un altre dels temes destacats del ple va ser la presa de possessió de Pere Lopera Romero com a nou representant de Blanes En Comú Podem (BECP). Substitueix en aquest càrrec Sònia Antequera, qui en la sessió plenària del passat mes de febrer va presentar la renúncia al seu càrrec.
Pere Lopera té una llarga trajectòria en el món polític i social de Blanes, però no va ser fins al passat mandat 2019-2023 que va accedir al càrrec de regidor. Des del 2019 fins a l’estiu del 2022 va ser el regidor responsable de les àrees d’Esports, Brigades Municipals i Participació Ciutadana, que va deixar quan es va trencar el pacte de govern ERC-BECP.
Altres punts a l’ordre del dia
Al marge d’aquestes dues qüestions, el ple municipal també va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics declarar que les obres d’adequació que d’espais que es van fer a l’Escola Mossèn Joan Batlle per transformar-la en Institut Escola són d’interès municipal, ja que representen una millora d’un servei essencial com és l’educació. La resta de punts inclosos en l’ordre del dia van ser els habituals per aprovar l’acta de la sessió anterior, així com per donar compte de resolucions d’Alcaldia, les Juntes de Govern, Alcaldia, altres òrgans delegats i d’escrits judicials.
Com és habitual a les sessions plenària ordinàries, el darrer punt van ser els Precs i Preguntes. En aquest apartat es van tractar temes com ara accés al Delta de la Tordera, la plica del transport públic, la platja pels gossos, els habitatges protegits, el pla de pacificació de l’oci nocturn, el camí de ronda, el futur de Ràdio Blanes, o bé les dates del Concurs de Focs d’Artifici, entre d’altres.