Blanes segueix promovent productes Km 0

Es farà divendres d’11 a 13’30h, amb tastets gratuïts i venda dels ingredients per cuinar-ho a casa: Hummus i Botifarra amb Samfaina

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El proper divendres 6 d’octubre l’Ajuntament de Blanes continua organitzant la nova experiència que ha posat en marxa aquest 2023 per donar a conèixer la marca ‘Blanes Arran de Mar’. Es tracta d’un nou projecte singular que ja ha tingut al llarg dels darrers mesos quatre anteriors sessions.

L’objectiu és promocionar els productes locals d’una manera més atractiva: els fruits de la mar a través de la Confraria de Pescadors, i els productes de la terra amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. La proposta duu l’explícit nom de ‘Anem a Plaça!’, i compta amb el recolzament dels principals productors de la base de l’experiència que estimula i impulsa el treball de producció dels terrassans i pescadors, els autèntics quilòmetre zero.

Així, des de la primera edició s’hi ha implicat pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre; les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal, on es ven el peix fresc de la Confraria, a la Plaça dels Dies Feiners. D’aquesta manera, s’abasten tots els productes Kilòmetre 0 de la ciutat on comença la Costa Brava.

‘Anem a Plaça !’: 5a Sessió al Mercat de Mas Enlaire

La proposta ‘Anem a Plaça !’ iniciada aquest estiu consisteix en què el primer divendres de cada mes s’estan fent sessions de Show Cooking on les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ (Montse Verdaguer i Júlia Navarro) preparen un menú compost per dos plats amb productes locals. Cada sessió està alternant els dos llocs on s’allotja –el Mercat de Mas Enlaire i el Mercat de Fruites i Verdures amb Es Portal-, però sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda.

La primera sessió es va fer el 2 de juny al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i la proposta consisteix que tothom qui vulgui s’acosti i pugui degustar de franc el plat del dia que se servirà en forma de petits tastets durant la Show Cooking. Llavors, si algú té ganes de repetir-ho a casa, pot comprar un kit amb els ingredients que calen per cuinar la recepta a preus populars, adquirits al Mercat de Mas Enlaire A més a més, se’ls obsequia amb una original bossa especialment editada per a l’ocasió, amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.

Tastets Gratuïts del 6 d’Octubre: Hummus i Botifarra amb Samfaina

Des de l’organització s’ha pres nota perquè ningú no es quedi sense el seu tastet, així com per prevenir el nombre de persones que voldran endur-se els ingredients a casa seva per repetir la recepta dels dos plats que es cuinaran. Totes les receptes i kits que es fan cada mes són perquè puguin menjar-ne 4 persones, és a dir: per a 4 racions, al preu de 13€. En aquesta ocasió el menú dels tastets el configuren Hummus amb palets de pastanaga i Botifarra amb Samfaina de verdures de Blanes.

Cal recordar que, en cas que es vulgui comprar el Kit de productes per confeccionar els plats que s’han tastat –que es venen a preus populars- es regala una bossa editada especialment per a l’ocasió amb el logotip de ‘BlanesArrandeMar’.  L’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat  ‘Anem a Plaça !’ està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.