Blanes recapta aliments i joguines amb les seves ‘Nadales Solidàries’

Les ‘Nadales Solidàries’ van contribuir a l’intens treball que viuen especialment durant aquests dies dues entitats socials molt arrelades: Cáritas i Creu Roja

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest passat dissabte, 24 de desembre, coincidint amb la vigília d’una de les festes més emotives que es poden viure al llarg de tot l’any, el barri de Quatre Vents va gaudir d’una jornada on les emocions també van estar a flor de pell. I no era per menys, perquè l’objectiu era viure una musical vetllada matinal que, a banda de dos principals objectius, en tenia d’altres afegits.

 

Les dues fites més destacades que es van voler assolir amb les ‘Nadales Solidàries’ va ser contribuir a l’intens treball que viuen especialment durant aquests dies de festes nadalenques dues entitats socials molt arrelades a Blanes. A canvi de gaudir de diversos incentius, tothom qui assistís havia de contribuir amb dues opcions a triar, o bé –si així es volia- a les dues alhora.

 

D’una banda, dur aliments de llarga durada per a Càritas Interparroquial Blanes, i de l’altra joguines noves, no sexistes i no bèl·liques per a la Campanya de Creu Roja Joventut de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa. Per amenitzat la vetllada, i per donar sentit al títol amb què es presentava, ‘Nadales Solidàries’, s’han hagut d’esmerçar molts esforços, plenament recompensats amb el resultat.

 

Coral Solidària amb veïns i veïnes i la col·laboració d’artistes

Així ho explicava dissabte passat el president de l’Associació de Veïns de Quatre Vents, Ismael Pérez: es va decidir crear una coral expressament per a l’ocasió, formada per veïnes i veïns del barri. Perquè el projecte esdevingués en realitat, s’ha comptat amb la inestimable ajuda de diversos artistes.

 

El suport més important els ha donat la cantant professional Sílvia Mena, establerta durant tot l’any a Sevilla, però lligada familiarment amb Blanes. L’artista ha ajudat en els assajos via en línia abans de venir aquí per passar les festes nadalenques. Val a dir que Sílvia Mena forma part del duet de música flamenca ‘Con Otro Aire’, que ha compartit escenari amb destacats artistes, i ha recorregut pràcticament tota Espanya amb les seves actuacions.

 

La veu i la guitarra de la Sílvia es va veure dissabte reforçada per les aportacions de tres artistes més: Hugo Martínez a la guitarra, Sergi Montesinos al saxofon, i Abel Orea al cant. A la coral val a dir que hi havia gent de totes les edats: tant adults com nens i nenes, i el concert el constituïen nadales andaluses.

 

En general, eren poc conegudes pel gran públic, com per exemple ‘La Virgen Gitana’, ‘Hacia Belén’, ‘Su Carita Divina’, o bé ‘Con azúcar y canela’. La part final la van integrar d’altres nadales que, en canvi, sí que eren molt més conegudes, propiciant que el públic les pogués seguir acompanyant en els seus cants, o bé picant de palmes per dur el ritme. Sigui com sigui, el què no va faltar és l’alegria de les nadales ni l’art amb què les van interpretar.

 

Altres al·licients amb què va comptar la vetllada matinal de dissabte va ser una gustosa xocolata desfeta amb melindros que es podia degustar al preu de 2 €, o bé passar una estona entretinguda al Taller de Manualitats i al Pinta-Cares que hi havia instal·lats en una carpa. Al seu costat es feia la recollida d’aliments i joguines, que es van encarregar de recollir durant tot el matí dos dels voluntaris i coordinadors de la campanya de Creu Roja: l’Esteve i l’Alba Rams.

 

Per la seva banda, diverses voluntàries es van encarregar d’anar encaixant els aliments que es van anar portant a la taula de recollida. Per la seva banda, per agrair l’acció organitzada per l’Associació de Veïns de Quatre vents, van assistir al concert el president de Càritas Interparroquial, Salvador Serres, acompanyat d’un dels membres més veterans de la junta de l’entitat, Jaume Sagrera.