Banyoles presenta la campanya ‘Incivisme il·lustrat’ per promoure el civisme

La iniciativa pretén conscienciar la ciutadania perquè abandoni les conductes incíviques

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la campanya Incivisme il·lustrat amb l’objectiu de  promoure el civisme a la ciutat. La iniciativa, que pretén sensibilitzar la ciutadania, retrata en  to irònic les principals actituds incíviques que s’han detectat a la ciutat.  

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha destacat que “en els darrers mesos s’ha detectat  un increment de conductes incíviques a la ciutat” i ha afegit que “són actituds que aïlladament  ja es produïen a Banyoles, però que darrerament han anat en augment i per aquest motiu s’ha  impulsat aquesta campanya”. En aquest sentit, Lluís Costabella ha remarcat que “l’objectiu és  que la ciutadania prengui consciència que aquestes actituds incíviques no les volem a  Banyoles”.  

Les defecacions de gossos a la via pública, passejar els gossos deslligats, el botellot en espais  públics, circular amb excés de velocitat, el soroll dels vehicles i motocicletes, les bicicletes i els  patinets elèctrics circulant per voreres o en direcció contrària o l’abandonament de trastos i  andròmines a la via pública són algunes de les conductes que es denuncien a través de la  campanya.  

Incivisme il·lustrat, dissenyat per l’estudi Enserio de Banyoles, retrata en to irònic aquestes  actituds incíviques, tant amb els personatges que escenifiquen les males actituds com amb els  textos que acompanyen els dibuixos amb l’objectiu que l’incívic es reconegui en aquestes  actituds que el ridiculitzen i el deixen en evidència davant la resta de la ciutadania. 

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha explicat que “hem volgut fer  una campanya en positiu, fugint només de la multa o de la persecució a través de la sanció  fent complir les ordenances municipals”. “Una ciutat és un espai de convivència i conviure vol dir aprendre a respectar i aprendre també a respectar-nos a nosaltres mateixos i les actituds  incíviques perjudiquen la nostra qualitat de vida”, ha remarcat Albert Tubert.  

De la campanya Incivisme il·lustrat se’n farà difusió a través del web municipal i de les xarxes  socials, se’n faran anuncis i se n’editarà un llibret que es distribuirà amb el proper número del  butlletí municipal. A més, una part dels llibrets es distribuiran als centres educatius.