Un aspirant de la Guàrdia Urbana de Figueres trafica amb drogues

L'Ajuntament ja li ha obert un expedient per suspendre'l de la feina

El detingut, un aspirant a formar part de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Figueres, es dedicava presumptament a traficar drogues amb el seu germà i altres 3 persones, també arrestades en un operatiu de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, per un cas que van començar a investigar fa 2 anys i que segueix baix secret de sumari.

És un jove d’uns 25 anys que va guanyar una de les 7 places que l’Ajuntament de Figueres va posar a concurs el passat estiu. Era del torn lliure i mai havia exercit com a Policia amb plaça. Va realitzar un bon examen i va guanyar l’oposició entre 160 candidats.

Actualment, continua sent estudiant a l’Escola de Policia de Mollet, concretament en la secció D05, i la direcció està a l’espera que el consistori de Figueres resolgui definitivament l’expedient de suspensió d’ocupació i sou per a expulsar-lo de l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès. L’Ajuntament té previst fer-ho aquesta mateixa setmana.

La detenció del suposat traficant que volia ser Policia se sustenta en diversos indicis que la Guàrdia Civil ha anat recopilant durant els últims mesos. A través del telèfon del germà els investigadors van escoltar com li demanava el cotxe i l’aspirant a Policia li deixava. També hi ha una altra conversa on se sent com li diu:ves a portar pa “ i la Guàrdia Civil interpreta que és droga.

El cas és que els investigadors van localitzar 400 quilos de droga i prop de 200.000 euros. Els diners estaven en una caixa forta. L’acusat al·lega que no sap res i no té la clau ni sap la combinació per a obrir-la. El cas està baix secret de sumari i han transcendit poques dades. Els detinguts, 5 en total, estan acusats ​​d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.