Blanes i Ecovidrio units en la campanya ‘Recicla Vidre per elles’

  S’ha instal·lat un contenidor rosa a la Plaça Solidaritat i davant la Biblioteca per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Avui dimecres 19 d’octubre, quan s’escau el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer de Mama, l’Ajuntament de Blanes i Ecovidrio han posat oficialment en marxa la campanya ‘Recicla Vidre per Elles’. D’aquesta manera el consistori blanenc i l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’estat espanyol tornen a sumar forces en aquesta iniciativa solidària.

  El doble objectiu és mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per cuidar el medi ambient i contribuir amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama. Fins a principis del mes vinent de novembre, estaran instal·lats en dues cèntriques places de Blanes dos contenidors de vidre de color rosa. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre que s’hi dipositin en una donació a la Fundació Sandra Ibarra.

  El tret de sortida s’ha donat simbòlicament aquest matí, quan la tinenta d’alcalde de Residus i Neteja, Marina Vall·llosada, acompanyada de la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, han dipositat envasos de vidre en un dels dos iglús, el què està situat a la Plaça Solidaritat. També les ha acompanyat la tècnica del departament municipal que té cura d’aquest tema, Lara Salmeron.

  Durant la trobada, la gerent d’Ecovidrio ha obsequiat les dues representants de l’Ajuntament de Blanes amb un mini iglú que també forma part de la campanya. Pel que fa al segon gran contenidor de color rosa que s’ha instal·lat a Blanes, s’ha situat a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, un dels serveis municipals que compta amb més usuaris diaris.

  170 ciutats espanyoles participen en la campanya

  Enguany la campanya s’ha estès arreu de més de 170 ciutats de tot el territori estatal, incloent-hi 16 municipis catalans com Reus, Lleida o Girona, entre d’altres poblacions. En total, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses a l’estat espanyol, dels quals 26 estan ubicats en municipis catalans, entre ells a Blanes, on n’hi ha dos de grans dimensions.

  A banda de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la fundació que duu el seu nom, com a ambaixadora del projecte, la il·lustradora Sara Herranz també s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat el manifest ‘Prometo Cuidar-me’ per conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.

  També col·labora en la campanya la coneguda dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada, que s’ha encarregat d’elaborar un mini iglú especialment per a aquesta ocasió, on destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: ‘Plens de Vida’. El mini iglú, que vol ser un símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, es pot adquirir a través de la web https://www.miniglu.es/, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.