Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Administrades a Blanes prop de 5.000 vacunes COVID en locals externs

Avatar photo

Aquesta setmana ja es començaran a posar les segones dosis als majors de 80 anys i persones amb graus de dependència

El nombre de vacunes contra la COVID-19 que s’estan administrant en ubicacions externes als ambulatoris de Blanes ja sumen un balanç provisional que s’acosta a les 5.000. Ha estat 4.932, exactament. Són el resultat de la suma dels dos col·lectius a qui fins ara se’ls està administrant fora dels ambulatoris, en locals cedits per l’Ajuntament de Blanes, que col·labora amb l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat.

Al Local Social de Mas Borinot s’està vacunant al personal essencial de fins a 55 anys d’edat, entre els quals s’hi compten els professionals dels centres educatius i de forces de seguretat i emergència. Per la seva banda, al Local de Mas Enlaire es vacuna a les persones majors de 80 anys i amb graus de dependència 1, 2 i 3.

Setmanes
Ubicació
Total
Del 10 al 12 de Febrer
Sala de Plens
515
Del 16 al 19 de Febrer
Local Social Mas Borinot
822
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Borinot
1.305
Dies 4 i 5 de Març
Local Social Mas Borinot
595
Del 8 al 12 de Març
Local Social Mas Borinot
977
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Enlaire
406
De l’1 al 5 de Març
Local M.Enlaire/domicili
234
Dies 9 i 10 de Març
Local M.Enlaire/domicili
78
Total
4.932

La setmana passada va ser la tercera en què es va estar vacunant al Local de Mas Enlaire. Per segona setmana consecutiva, les professionals de sanitat que s’encarreguen d’aquest col·lectiu van haver de reduir les jornades a causa que havia minvat el nombre de vaccins que es van destinar a l’ABS de Blanes. Per això, igual que ja es va fer a la primera setmana d’aquest mes de març, es van alternar les administracions al local amb domiciliàries, i només s’ha pogut fer dos dies.

Per la seva banda, al Local Social de Mas Borinot aquesta darrera setmana, la quarta en què s’ha estat vacunant contra la COVID-19, s’ha pogut feinejar tots els dies. Així ha estat a diferència de l’anterior setmana, la de l’1 al 5 de març, en què també es van haver de reduir l’activitat a tan sols dos dies perquè, anàlogament, havien arribat menys vacunes.

Aquesta setmana es començarà amb la 2a dosi al Local de Mas Enlaire

La novetat d’aquesta setmana, la del 15 al 19 de març, és que al Local Social de Mas Enlaire ja es començarà a administrar la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 al col·lectiu de majors de 80 anys i amb graus de dependència 1, 2 i 3. Això és perquè la que s’està administrant, la Pfizer-BioNTech preveu que, un cop s’ha posat la primera dosi, han de passar uns 21 dies per a la segona.

Per la seva banda, les vacunes que s’administra al Local Social de Mas Borinot són de Moderna i AstraZeneca, la segona dosis de les quals es pot administrar entre 4 i 12 setmanes després de la primera. Val a dir que, a diferència del Local Social de Mas Enlaire, on només es vacuna a veïns i veïnes de Blanes, al Local Social de Mas Borinot hi acudeixen persones d’arreu del territori. Això és perquè Blanes és un dels quatre únics punts de la Regió Sanitària de Girona on s’allotgen. La resta són Girona, Figueres i Olot.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’hospital de Blanes recupera les visites a pacients que no tinguin la covid-19

Notícia següent

Els restaurants podrien tornar a obrir per sopar d’aquí poc

Notícies relacionades