A presó un lladre per robar trasters i aparcaments de Figueres

Va cometre els robatoris en poc més d'una setmana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres un presumpte lladre que es dedicava a saquejar trasters i aparcaments de Figueres per endur-se bicicletes. Segons informen en un comunicat, els Mossos van obrir una investigació a principis de març, després de detectar un seguit de robatoris perpetrats amb el mateix ‘modus operandi’. L’objectiu del delinqüent eren, sobretot, trasters i pàrquings comunitaris l’avinguda Salvador Dalí. En poc més d’una setmana, entre el 5 i el 13 de març, van detectar set delictes contra al patrimoni. La investigació ha permès identificar el lladre com un home de 39 anys, que acumula una vintena d’antecedents.

Els Mossos l’han localitzat i detingut aquest dimecres a Figueres. Li atribueixen tres delictes de robatori amb força, tres delictes de furt i un delicte de danys.

 

El lladre sempre actuava de la mateixa manera: forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, concretament cinc valorades totes elles en 3.170 euros.

El detingut, que acumula més d’una vintena d’antecedents, ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que ha decretat l’ingrés a presó.

 

Els Mossos recorden un seguit de mesures i consells per prevenir robatoris en trasters com ara no deixar-hi objectes de valor perquè “no és una caixa forta”, deixar-hi lligades les bicicletes o ancorar-les en un punt fix, si és possible tenir-hi una porta de seguretat o reforçada amb doble pany i una barra protectora anti palanca, assegurar sempre que l’accés hagi quedat tancat o, també, instal·lar-hi un sistema d’alarma amb càmeres de seguretat com a mesura dissuasiva.

En cas de sentir alguna fressa estranya o advertir la presència de persones amb actitud sospitosa, els Mossos demanen trucar per avisar i fer exactament el mateix en cas de detectar portes o finestres forçades. En aquest cas, a més, no tocar res abans no arribin els agents.