4.000 persones es mouen contra el càncer a tota la província de Girona

S'ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Prop de 4.000 persones s’han mogut aquest diumenge contra el càncer participant en la Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer.

La cursa, pensada per a tots els públics i que es podia fer corrent o caminant, s’ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines. Olot (581) i Riudellots de la Selva (548) han estat les poblacions que han reunit més participants, seguides de Porqueres (398), Anglès (332), Palafrugell (321), Salt (300), Bellcaire d’Empordà-Torroella (264), Tossa de Mar (251), Maçanet de la Selva (199), Flaçà (155), Navata (120) i Planoles (115).

La sortida s’ha fet puntualment a les nou del matí, excepte a dues poblacions, Planoles (Ripollès) i Tossa de Mar (Selva), on ha tingut lloc una hora més tard, a les deu. Aquest any, com a novetat, l’obsequi commemoratiu de la cursa era una gorra que s’ha distribuït entre tots els participants que s’havien inscrit online abans del 26 de gener.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 quilòmetres, i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 quilòmetres, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals.