Sega del Blat de Mestral 2022 a Sant Coloma de Queralt

La jornada va començar amb puntualitat amb una recepció i salutació de les autoritats

Aquest dijous 28 de juliol de 2022, a les 10:00 del matí s’ha celebrat l’acte de la Sega del Blat de Mestral 2022 a les instal·lacions de Coperal, a Santa Coloma de Queralt.

L’acte ha estat organitzat per Coperal, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Reus i Concactiva. La participació total ha sigut aproximadament de 25 persones, la totalitat d’entitats i administracions convidades van assistir. A més de les ja nomenades, van assitir representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, Ajuntament de Rocafort de Queralt o el Gremi de Froners de Reus i Baix Camp entre d’altres.

La jornada va començar amb puntualitat amb una recepció i salutació de les autoritats i convidades. Acte seguit estava planificat continuar amb el començament de la sega del camp amb la varietat de blat panificable apte per a la farina de mestral, però no es va poder dur a terme degut a les inclemències meteorològiques, amb tempesta durant tot el matí. Tot i així, els assistents van poder veure de primera mà la farina de mestral a les mateixes instal·lacions de Coperal.

Va ser al mateix espai on es van fer els parlaments de les autoritats presents posant el valor la farina de mestral i el producte de proximitat. Acte seguit, per finalitzar la jornada, tots el assistents van poder fer un esmorzar on poder degustar el pa de mestral acompanyat d’altres productes locals.