L’Espluga de Francolí valora positivament la primera edició d’Espais Vius d’Art

Avatar photo

Sis locals comercials en desús i dos tallers d’artesans locals han obert les portes amb propostes artístiques i mostres d’artesania

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha organitzat la primera edició del projecte Espais Vius d’Art, una iniciativa nova de dinamització d’espais comercials en desús i de suport a la creació artística, artesanal i cultural. Durant el cap de setmana el municipi ha convertit diversos aparadors i locals comercials sense activitat, en una galeria d’artistes i artesans i també s’han programat diversos actes culturals i musicals.

Des de la regidoria de Cultura i Comerç de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es valora molt positivament la primera edició d’aquesta iniciativa, amb una resposta i èxit de participació per part de la ciutadania que posa en valor la proposta presentada.

Un projecte que tot just neix, i amb el qual es pretén donar continuïtat en diversos formats i moments al llarg de l’any, centrant la iniciativa en l’activació dels locals comercials en desús, recollint ja propostes innovadores per a futures intervencions.

Una acció, que recull una necessitat destactada a l’estudi d’anàlisi del comerç local, amb la detecció d’una alta densificació d’espais comercials tancats, i que ha estat coliderada i impulsada entre els actius locals i comarcals, entitats i institucions. Amb l’objectiu de retornar l’activitat cultural i la dinamització comercial, de manera segura, en un context de crisi, donant suport als diversos sectors participants.

Un total d’onze artistes i artesans del territori implicats
En aquesta edició han estat un total d’onze artistes i artesans que hi han participat, amb representació local i comarcal, una aliança amb els creatius del territori, que reforça la importància del treball en xarxa en aquest projecte com a punt de trobada de l’art i la cultura a l’Espluga de Francolí. A més el projecte també ha sumat una exposició coproduïda pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i la Fundació Pau Costa; Ramats de Foc, que també es podrà visitar en un dels locals comercials.

Els artesans i artistes participants i que s’han implicat en el projecte són: Lluís Soler Llambrich i Núria Albà Alegret, ceramistes de Senan. M. Antònia Bota Baldrich i Rosa M. Llauró Domínguez, joiera artística i artesania en paper de l’Espluga de Francolí. Valentí Martí Canudas i Enric Martí Griñó, forjadors artístics i mestres artesans de l’Espluga de Francolí. Ramon Amigó Carulla, restaurador i mestre artesà de l’Espluga de Francolí. Pau Romero Vergara, artista contemporani de l’Espluga de Francolí. Anna Sínia, cistellera de la Riba i Vimbodí i Poblet. Núria Rion i Sílvia Iturria del col·lectiu d’acció artística “La Baridana” de la Conca de Barberà.

També han col·laborat en aquesta acció la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola amb un aparador d’art i llibres i la Unió de Botiguers de l’Espluga de Francolí, amb la campanya “Primavera, comerços oberts”, que se singularitzarà per decorar els aparadors dels comerços amb paraigües de colors.

Espais Vius d’Art ha comptat amb l’acompanyament i suport del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Coneixement, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Programa.cat, Fira Tàrrega – Circuit Nòmada i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Lluís Carulla, l’Ajuntament de Senan, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. L’acte d’inaguració de l’EVArt va comptar amb l’assistència de la Sra. Muntsa Vilalta Cambra, Directora General de Comerç i també del Sr. Xavier Villas Balasch, cap de l’Àrea d’Artesania i de la Sra. Carme Mansilla Cabré, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona.

EVArt21 ha presentat un cap de setmana amb programació musical i cultural
En el marc de la iniciativa Espais Vius d’Art, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí també ha apostat per la programació cultural amb diversos actes com ara el concert d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, que va tenir lloc el divendres dia 16. El dissabte 17 d’abril el grup Le Même va omplir les places de música i al vespre el Teatre del Casal va actuar l’Always Drinking Band amb l’espectacle adaptat per teatres “El Carrer és nostre”. El Pati de l’Antic Hospital també va acollir la presentació del projecte “Ohla” de Flavià Boleda, una marca creada, per visibilitzar i donar consciència social del món dislèxic.

El Museu de la Vida Rural (MVR) va ser l’escenari per la presentació del videodansa solidari de l’Escola de Dansa del Casal (EDC), un audiovisual en el que es recorda els fets ocorreguts l’octubre del 2019 i on hi han participat els 63 alumnes de la disciplina de dansa contemporània de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí. Un audiovisual produït per DansPXL, amb coreografia de Jèssica Estadella i composició musical de Jordi Cartañà.

Finalment l’obra d’Ada Vilaró “360o Grams”, va tancar els actes de tot el cap de setmana amb l’espectacle poètic que fusiona la paraula, el cos i la dansa i que neix d’una experiència personal, molt íntima i fràgil i que, per primera vegada, Ada Vilaró s’atreveix a compartir. Aquest espectacle forma part de “Circuit Nòmada” de FiraTàrrega.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’instal·len noves plaques als carrers de Rojals

Notícia següent

La desescalada a Catalunya serà diferent segons el territori

Notícies relacionades