L’Espluga de Francolí inicia la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Avatar photo

La redacció d’aquest Pla es farà de manera participativa amb entitats i ciutadania, amb l’objectiu d’ordenar el trànsit, l’aparcament i pacificar l’espai públic

Des de la regidoria de Mobilitat i Urbanisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, s’ha iniciat l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, encarregat a l’empresa DOYMO. La redacció d’aquest document té com a objectiu ordenar el trànsit i l’aparcament, pacificar l’espai públic, detectar i solucionar els punts negres pel que fa a circulació, replantejar la zona blana, millorar la connectivitat, etc.

Les primeres tasques que s’han realitzat ha estat la recollida de dades per a conèixer la situació actual. L’Ajuntament ha recopilat diferents dades, com ara els punts amb més accidentalitat, estadístiques sobre incompliments del reglament de circulació, ubicació dels guals, les característiques dels vehicles del municipi, entre d’altres. Aquestes dades serviran per fer una diagnosi inicial i començar a esbossar les actuacions que s’executaran a curt, a mig o a llarg termini, segons cada proposta.

Durant els últims dies, també s’han recollit dades de circulació de les vies principals del nucli urbà, així com dades de velocitats de circulació dels vehicles en els punts més conflictius. Aquestes dades seran d’utilitat per a planificar les propostes.

L’inici de la part participativa de la redacció del PMUS ha estat una jornada participada per les direccions dels centres escolars i a les famílies, amb l’objectiu de conèixer la realitat de la mobilitat en els entorns dels diferents centres escolars (llars d’infants, escoles, institut i escola de música) i trobar solucions per a millorar la mobilitat, la seguretat i la circulació de vehicles i vianants per arribar o tornar dels centres educatius. Des de la regidoria d’Educació i de Participació Ciutadana s’aposta per a fer partícips tots els agents educatius en la proposta de crear una ruta escolar segura i sostenible. També es tindrà en compte l’opinió dels i les alumnes dels centres educatius.

Properament es crearà una enquesta per a valorar la mobilitat actual del municipi, plantejar propostes i valorar quin seria el model a seguir: prioritzar els vehicles, prioritzar els i les vianants o bé fer compatible els dos usos pacificant els espais. Més endavant es començarà a treballar amb el teixit comercial i veïnal per repensar l’oferta d’aparcament i la zona blava.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Policia Local de Palafrugell deté el conductor d’un vehicle que tenia la llicència retirada

Notícia següent

Noves subvencions de la Diputació per reduir en un 40% les emissions de CO2

Notícies relacionades