La pel·lícula llargmetratge «Història d’un relat confinat» es roda a Sarral

Neix inspirada per l’experiència d’escriptura col·lectiva d’aquesta primavera, compta amb la participació de veïns i està dirigida per Jaume Sanahuja

Llargmetratge Relats Confinats.

Durant el passat confinament domiciliari a causa de la pandèmia, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sarral va engegar un original projecte d’escriptura col·lectiva, anomenat «Relats Confinats». Consistia en que tothom que volgués participés en la redacció de part d’una història, que s’anava embastant fins a completar-se amb les aportacions de cadascú en un llarg conte. La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els veïns, especialment per part de les famílies. Això va decidir al Consell Comarcal de la Conca de Barberà a traslladar la iniciativa a altres municipis de la comarca. Properament, l’ens comarcal editarà un llibre amb tots aquests relats confinats.

 

Sobre aquesta mateixa idea, un dels impulsors i productor de l’escriptura final dels relats, Jaume Sanahuja (Sarral, 1973) està ara rodant una pel·lícula com un projecte d’adaptació lliure del llibre. Aquest director sarralenc és també autor de vuit llargmetratges i de diferents documentals, que prenen Sarral i la seva societat com a motor creatiu.

 

La pel·lícula porta per nom «Història d’un relat confinat», i serà un llargmetratge d’una hora i mitja de durada. Les primeres escenes ja s’han començat a filmar aquest mes a diferents localitzacions del terme de Sarral.

 

La regidora de Cultura, Victòria Cañís, explica: «La transformació del conte a pel·lícula també està gaudint de molt bona acollida i aquest és un dels nostres objectius: seguir implicant a la gent que va participar en els relats, ara en un nou projecte cultural». I hi afegeix: «El film és marcadament fantàstic. No vull avançar gaires coses de la trama, però la pel·lícula la protagonitzen set nens i nenes de Sarral. En un món dominat per la Covid-19, una bruixa intenta apoderar-se de la canalla provocant als pares un son profund. Als infants els caldrà superar proves, en les quals interaccionaran amb personatges fantàstics».

 

El rodatge durarà fins al novembre i l’estrena, prevista pel 2021, serà a Sarral. La recaptació de les entrades, venda de còpies de la pel·lícula i altres beneficis econòmics que pugui generar el film es destinaran a «La Marató de TV3», que enguany es dedicarà a la recerca sobre el nou coronavirus