Gemma Carbó Ribugent serà la pregonera de la Festa Major 2021 de l’Espluga de Francolí

L’actual directora del Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla, ubicat a l’Espluga de Francolí, representa, juntament amb l’equip del MVR, la reflexió entorn al el canvi climàtic i la sostenibilitat des del món rural, en un context post-riuada i etapa final de pandèmia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha escollit, com a pregonera de la Festa Major d’enguany, a la directora del Museu de la Vida Rural (MVR), la senyora Gemma Carbó Ribugent.

En el context actual, després de la riuada del Francolí del 2019 i de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament ha volgut posar sobre la taula el repte que representa el canvi climàtic i ha escollit, en aquest marc, la directora del Museu de la Vida Rural,  Gemma Carbó Ribugent com a pregonera per ser representant d’una institució de l’Espluga de Francolí que planteja reflexions, debat i accions entorn al canvi climàtic i l’afronta a través de la cultura transformadora i el treball en xarxa amb el territori, donant forma, així, al lema de l’MVR: “Per saber on anem, cal saber d’on venim”.

Gemma Carbó Ribugent és gironina de naixement però espluguina d’adopció. És directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla des del 8 d’abril de 2018, i ha contribuït en que l’MVR esdevingui un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural.

Carbó exposa que per ella ser pregonera “és un honor molt gran i un regal extraordinari per tot el que representa d’acollida i consideració […]. Vaig arribar a l’Espluga un 8 d’abril de 2018, des d’aleshores he anat descobrint qui sou, la vostra història, el vostre paisatge, les vostres tradicions i a poc a poc els vostres somnis”.

El pregó de la Festa Major 2021 tindrà lloc a la plaça d’en Canós el dia 28 de juliol, un acte amb reserva prèvia i aforament limitat, serà gratuït i estarà obert a tots els públics.

Informació de context i trajectòria de Gemma Carbó Riubugent

Gemma Carbó Ribugent, actualment és directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

És Doctora en Ciències de l’Educació, Master en Gestió Cultural i DEA en Dret de la Cultura alhora que llicenciada en Història. Exerceix com a docent a la Universitat de Girona facultat de pedagogia i codirigeix el Màster Interuniversitari de Gestió Cultural UOC- UdG. La seva tesi doctoral es va centrar en l’anàlisi de les relacions de complementarietat entre Polítiques Culturals i educació a Catalunya entre 1980 i 2010.

Ha treballat com a gestora cultural al Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries, a la Fundació Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol, al Laboratori de Turisme i Cultura de la Fundació Barcelona Media. Ha estat també directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la UdG.

Forma part del consell director del Museu Nacional de Ciència i Tècnica de Catalunya i és presidenta de ConArte Internacional, entitat que treballa per impulsar l’educació artística a les escoles. Presideix també la Fundació Interarts de cooperació cultural internacional.

Té una llarga experiència en el disseny i implementació de projectes educatius i culturals en clau de desenvolupament i ha publicat diversos articles especialitzats en llibres i revistes sobre educació i cultura, educació en diversitat cultural, competències culturals i creatives, polítiques i gestió cultural.