Un guàrdia urbà atemoreix l’Espluga de Francolí multant indiscriminadament

Els dos partits de l'oposició van demanar que el govern municipal actués davant les múltiples crítiques, però no es coneix cap mena de canvi

Un nou membre del Servei de Vigilància Municipal de l’Espluga ha aixecat fortes crítiques a les xarxes socials. Una situació que també s’ha fet lloc a l’últim ple municipal, sense cap actuació coneguda per part del govern.

El nou vigilant s’ha fet famós per l’“escabetxina de multes” que ha dut a terme en les seves primeres setmanes al càrrec, segons expliquen els veïns. Tal com relaten els denunciants, el vigilant multa a tort i a dret els ciutadans del poble. Alguns fins i tot bromegen assegurant que “es creu d’Hisenda i va repartint receptes a tothom”.

De fet, hi ha ciutadans que ja compten amb una vintena de multes seves i d’altres que han intentat dialogar amb ell per evitar la sanció i han rebut una resposta malcarada del vigilant. Una actitud que té cremat i crispat al veïnat.

A títol personal, hi ha persones que s’han adreçat a l’equip de govern per tractar de resoldre el conflicte. El tema va aparèixer inclús a l’últim ple. L’oposició, formada pels tres regidors de Junts i el regidor de Nova Espluga, van demanar que s’actués per rebaixar la tensió entre els veïns i el vigilant. No obstant això, no tenim constància que s’hagi solucionat el problema, tot i que ja havien parlat amb ell abans de les últimes queixes dels ciutadans.