Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Tres xerrades del Campus de Ciències de la Vida i la Salut de Sabadell

Avatar photo

Les tres xerrades s'organitzen en el marc de la Fira Silver Vallès els pròxims dies 30, 31 de març i 1 d’abril

En el marc de la Fira Silver Vallès, un espai destinat a productes i serveis per a la generació sènior i professionals de la Silver Economy, s’han organitzat un seguit d’activitats diverses. Els pròxims dies 30, 31 de març i 1 d’abril, des del Campus de Ciències de la Vida i la Salut de Sabadell s’han programat tres xerrades que tindran lloc al recinte Fira Sabadell.

 

El dijous 30 de març, a les 16:30 h, la professora del departament de moda de l’ESDi Emma Lafoz oferirà la conferència “Segona pell”, una oportunitat per parlar sobre la relació de la moda amb l’autoestima en edats adultes. A més, en finalitzar la xerrada tindrà lloc un taller de maquillatge per resoldre dubtes.

 

El divendres 31 de març, a les 11:45 h, serà el torn del director de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, el doctor Antoni Salvà. Durant aquesta trobada, que porta per títol “Envelliment saludable: realitat o utopia?”, es donarà a conèixer el nou model de l’Organització Mundial de la Salut de preservació de la capacitat funcional de les persones grans, basat en la combinació de totes les capacitats físiques i mentals amb les quals compta una persona.

 

Per això, en acabar la xerrada, tothom qui vulgui es podrà autoavaluar amb una aplicació per detectar el risc de dependència.

 

I pel que fa a la sessió del dissabte 1 d’abril, la professora de fisioteràpia de la UAB, doctora en Psicologia de la Salut i de l’Esport i fisioterapeuta del Consorci Sanitari de Terrassa, la doctora Montserrat Grau oferirà a les 11.45 h la xerrada “La fisioteràpia com a eina per afavorir l’envelliment actiu i saludable”.

 

Campus de Ciències de la Vida i la Salut de Sabadell

L’àmbit de les ciències de la vida i la salut és un sector de fort creixement en el futur atès l’increment de l’esperança de vida. I a Sabadell té un conjunt d’elements que el fan molt viable, i no només en la formació, sinó també en la innovació i en el desenvolupament de serveis i sistemes vinculats al disseny i a la tecnologia.

 

Totes aquestes infraestructures, des de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, el campus de la UAB, la Fira Sabadell i l’ESDI fins a l’Aeroport es troben ubicats estratègicament en un espai al voltant de la Gran Via, que conforma un ecosistema favorable per a la transferència de coneixement i la innovació tecnològica i al voltant del parc fluvial del riu Ripoll, una zona de gran valor ecològic i paisatgístic.

 

Un dels objectius de l’acord conjunt és poder desenvolupar actuacions per generar activitat econòmica, científica i formativa en qualsevol àmbit relacionat amb les ciències de la vida i la salut. Per això, s’han creat diferents grups de treball, amb la finalitat d’avançar de forma paral·lela en els àmbits del suport a la creació d’empreses, programes de formació, programes de recerca i innovació, projecte de residència al campus i projectes d’arquitectura i urbanització.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mataró presenta el balanç del mandat 2019-2023 marcat per la pandèmia

Notícia següent

Benjamí Tomàs se suma a la llista de Movem Tortosa-PSC

Notícies relacionades