La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores debat a Granollers sobre educació i cultura

La ciutat acollirà el XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc el maig de 2026

13 de juliol de 2025 a les 11:02h

Granollers coordina durant dos anys (2024-2025) l’àrea centrada en educació i cultura de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE). Una quarantena d’institucions culturals com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Nacional de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, el Museu Picasso, el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Prado o les xarxes de museus de Lugo, juntament amb representants polítics d’una trentena de municipis que formen part d’aquesta àrea temàtica de la RECE, s'han reunit aquest divendres amb l'objectiu de construir ciutats més inclusives i per a la formació d’una ciutadania més crítica i més creativa.

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha inclòs conferències, diàlegs i taules de treball amb professionals de diversos àmbits.

  • El programa ha obert amb Guillem D’EfaK, responsable d’Acció Comunitària, Programes Públics i Comunicació del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), amb la conferència “El museo como activo de salud y bienestar individual y comunitario”.
  • Seguidament, han tingut lloc les taules de treball i el diàleg amb Ana Moreno, coordinadora general d’Educació i Acció Cultural del Museo del Prado i Encarna Lago, gerent de la xarxa museística provincial de Lugo.
  • El programa ha finalitzat amb una dinàmica i la conferència "El arte de ser humanos: cómo las artes expanden el pensamiento" de David Bueno, neurocientífic i divulgador científic especialitzat en neurociència i educació.

 

Trobada de ciutats de la Xarxa

El dia anterior, dijous 10 de juliol, l’Ajuntament de Granollers va organitzar una trobada de les ciutats que formen part de la RECE.

  • La sessió va començar amb la conferència “Qué mundo somos capaces de construir: del “yo” a la comunidad” d’Agnès Boixader, professora, llicenciada en Filosofia i Lletres, i doctora en Didàctica de les Ciències Socials.
  • Seguidament, van tenir lloc les taules de treball i es van posar en comú les conclusions de la Xarxa Temàtica i les propostes per a la segona fase, així com el col·loqui per a la proposta de presentació a Viladecans.
  • La jornada va acabar amb una visita al Museu de Granollers i un sopar al Teatre Auditori de Granollers.

Recordem que Granollers acollirà el XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc el maig de 2026.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit