Viure en una furgoneta per un preu de fins a 310 euros al mes

L'empresa Haibu 4.0 als tribunals per oferir pisos rusc de 3 metres quadrats, està darrere d'aquesta iniciativa

Auto Colmena. Foto: @EliseGaz

Dels pisos rusc als automòbils rusc. Aquesta és l’última iniciativa de l’empresa Haibu 4.0, la companyia sota la mira de la llei per oferir habitacions de no més de 3 metres quadrats per preus que van dels 200 als 300 euros per a parelles i que giren al voltant dels 55 euros per a usuaris independents.

La nova iniciativa anunciada a través del diari ElPlural pel gerent d’Haibu 4.0, Marc Olivé, ofereix un vehicle que pot ser de tres mides, petita o mitjana, per a una persona, o gran, per a més d’una. A més, el pack d’habitatge que precaritza encara més la situació del sector a Barcelona, inclou un espai fora de les furgonetes on els clients tenen accés a internet, cuina, dutxa, zona de treball i menjador. També disposen de taquilles on poder guardar les seves pertinences. Aquests serveis de pernoctació més espais d’ús tenen un preu de 180 a 310 euros. És el que s’ha anomenat Auto Colmena.

Segons ha afirmat Olivé en una entrevista al canal de televisió d’extrema dreta TreceHaibu 4.0 ha estat “aquests mesos de Covid investigant quin model d’habitatge podríem crear per saltar-nos la normativa i que ja no ens maregi més l’alcaldessa de sempre i els partits polítics de torn i hem trobat aquesta combinació de separar les zones comunes de les zones de pernoctació”. Actualment els pisos rusc es troben en litigis legals tant a Barcelona com Madrid.

Segons ha explicat ElPlural, aquests vehicles tenen 2,5 metres d’altura amb una base de 2,2 m x 2,5 en l’habitacle doble; 2,5 metres d’altura amb una base de 2,2 x 1,2 metres en l’habitacle mitjà; i, finalment, 1,2 metres d’altura i una base de 2,2 x 1,2 metres per a l’habitacle mini”.

“En els cotxes es pot pernoctar perquè la DGT, la policia i els Mossos d’Esquadra ens han dit que s’hi pot dormir… el que hem fet és oferir cotxes petits, mitjans i grans en funció de l’espai que necessitis per a una o dues persones i després als locals comercials hi posem la zona per a treballar, fer menjar, cuinar o guarda els teus objectes de valor”, afegeix Olivé. Es refereix als espais Colmena Service