Viladecans rep el distintiu de Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha renovat el segell a les 47 empreses que ja comptaven amb el distintiu

Viladecans ha rebut el distintiu de Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere. Aquest segell internacional, impulsat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), vol garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, tant públics com privats, i promoure la gestió sostenible de les empreses i entitats turístiques del territori de manera conjunta amb els diferents actors turístics de la destinació. 

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017, però a la comarca el projecte el gestiona i s’encarrega de la seva implementació el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

D’entre les 21 empreses i entitats de la comarca que han rebut enguany el distintiu per la seva aposta per un desenvolupament de l’activitat turística a través del turisme sostenible, l’Ajuntament de Viladecans i la guingueta de platja El Mosquito l’han rebut per primera vegada. A més, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha renovat el segell a les 47 empreses que ja comptaven amb el distintiu, entre elles, dues locals: el centre comercial Viladecans The Style Outlets i la Fundació Privada Sigea, que organitza activitats lúdiques i turístiques.

17 objectius de Desenvolupament Sostenible

La certificació Biosphere Sustainable permet desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats a través d’activitats i accions vinculades als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Carmen Gimeno, tinenta d’alcalde de Comerç i Turisme de Viladecans, va destacar que l’obtenció del distintiu “és una bona pràctica alineada a l’estratègia en què treballa Viladecans per al 2030, perquè ens ofereix posicionament i visibilitat, pel fet de formar part d’una comunitat reduïda de destins reconeguts pel seu compromís en un àmbit que està guanyant cada dia més importància a causa de l’emergència climàtica”.