Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Viladecans dona una subvenció econòmica per començar la universitat

Avatar photo

Cinquanta estudiants menors de 35 anys amb bons resultats acadèmics i una dedicació a temps complet han rebut un ajut de 1.000 euros

L’Ajuntament de Viladecans ha atorgat ajuts de mil euros a 50 estudiants matriculats per primera vegada a la universitat o en escoles superiors d’arts per subvencionar els estudis del curs 2022-2023. L’acte de lliurament es va celebrar al centre de joves Can Xic, amb la presència de l’alcalde Carles Ruiz i de la regidora de Joventut i d’Igualtat de Gènere i Polítiques LGBTI, Olga Reyes.

Carles Ruiz va dir que aquests ajuts “són un estímul per animar la gent a perseverar amb els estudis i trobar el talent a Viladecans, perquè aquesta és una ciutat plena d’oportunitats”. Olga Reyes es va referir a l’alumnat com “el futur de Viladecans” i va apuntar que “tenen un paper clau en la transformació social de la ciutat”.

 

A l’ajut han pogut optar els viladecanencs i viladecanenques menors de 35 anys amb una dedicació acadèmica a temps complet. Els criteris han estat la nota d’accés als estudis, amb un mínim d’un 7, estar matriculats d’un mínim de 60 crèdits en el grau en qüestió i ser residents de Viladecans. En cas d’empat han tingut preferència les persones menors de 23 anys o que tinguin una diversitat funcional, o bé que siguin membres de famílies nombroses o monoparentals, així com les dones matriculades en estudis històricament masculins (científics, tecnològics o esportius).

Enguany s’han concedit ajuts a 50 estudiants. Deu estudiants estan cursant graus d’enginyeria, cinc d’infermeria, quatre de química i la resta es reparteix entre les d’humanitats, ciències socials o artístiques. L’alcalde Carles Ruiz va expressar la intenció de l’Ajuntament de seguir apostant per aquesta acció en els pròxims anys, així com altres projectes que serveixin per donar suport a l’àmbit d’educació: “Ajudar ara els i les nostres estudiants és millorar la societat del futur”, va afirmar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desmantellat un taller clandestí amb material per fabricar explosius, al Berguedà

Notícia següent

L’Ajuntament de Cambrils ofereix una recepció al Club d’Arquers

Notícies relacionades