Viladecans dona la benvinguda als nadons nascuts al 2022

Més de 150 famílies van celebrar la benvinguda als nadons nascuts durant l’any 2022 a Viladecans, en una nova edició de l’acte popular anual que els homenatja i els acull com a nous ciutadans i ciutadanes. Aquesta ha estat l’onzena convocatòria, que ja s’ha convertit en tota una tradició al municipi i entre les famílies locals, ja que n’hi ha que repeteixen festa amb els seus segons fills.

Enguany, la celebració ha tingut lloc a la plaça de l’Escoltisme, just al davant de l’edifici històric Torre-roja. Durant la jornada, més d’un centenar de famílies han ajudat a plantar un arbre per cada mes de l’any –per tal que creixin com els seus infants– i han deixat penjats els seus desitjos de felicitat per als petits i petites.

Els arbres plantats han estat de tres espècies diferents: sis alzines, tres roures i tres freixes. Aquestes espècies d’arbres autòctons representen els paisatges que conformen el nostre país, així com la biodiversitat que hi ha a Viladecans, però també tenen un significat molt especial per a altres cultures. L’alzina simbolitza la longevitat i la solidesa; el roure, la força i la justicia, i el freixe, la immortalitat i la fecunditat en temps dels grecs.

 

Nil i Lucía, els noms més posats

Amb els naixements a la baixa a Espanya, a Viladecans també se segueix aquesta tendència i mai abans en l’últim mig segle hi havia hagut tan pocs. Dels 416 nadons, el 53 % eren nenes (219) i el 47 %, nens (197). En total, van rebre 276 noms diferents.

El lleuger creixement de naixements locals l’any 2021 contrasta amb les dades d’enguany, ja que en els últims 50 anys no havien nascut tan pocs infants com al 2022. Els noms més comuns són Nil i Lucía, que s’han posat als infants fins a set vegades. Els segueixen Maria i Martina amb sis, mentre que coneixem quatre noves Paula i Sofia. En el cas del sexe masculí, després de Nil estan empatats els noms d’Aleix, Luca, Leo i Mateo, repetits cadascun quatre vegades.

Els actes de benvinguda als nadons tenen com a finalitat simbòlica l’acolliment, per part de la ciutat de naixement, dels infants que, des de l’inici de la seva vida, ja formen part de la comunitat que celebra la seva arribada.

MinervaPacheco

Missatges recents

El Govern de Parets finalitzarà el mandat amb un balanç del 90% de compliment del PAM

L’Ajuntament de Parets va presentar el resum de les actuacions municipals del mandat 2021-2023 el…

5 minuts fa

Molins de Rei recuperarà els aiguamolls amb aigua provinent de la depuradora

L'Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Aigües de…

10 minuts fa

Tàrrega organitza la primera jornada sobre ecofeminisme i art efímer

Tàrrega encara la recta final dels actes programats per la Regidoria d’Igualtat per commemorar el…

15 minuts fa

Xavier García Albiol, enviat a judici per prevaricació per la instal·lació irregular d’antenes de telefonia

El titular del jutjat d'instrucció 4 de Badalona acorda l'obertura de judici oral pel 'Cas…

32 minuts fa

L’explosió d’un patinet elèctric provoca un incendi en un pis de Lleida

Un patinet elèctric s'ha incendiat aquest dimarts mentre es carregava en un pis de Lleida,…

37 minuts fa

Esta web utiliza cookies.