Viladecans commemora el Dia contra l’LGTBI-fòbia en l’esport amb pancartes

Unes grans lones mostraran el missatge “Per la diversitat LGTBI+, a Viladecans juguem en equip” els caps de setmana del 19 i el 26 de febrer

L’Ajuntament de Viladecans celebrarà el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia en l’Esport (19 de febrer) amb la col·locació de lones amb els colors de la bandera de l’Arc de Sant Martí que inclouen el lema “Per la diversitat LGTBI+, a Viladecans juguem en equip”. L’Ajuntament vol animar, d’aquesta manera, els equipaments i entitats esportives a mostrar el seu rebuig cap a aquest tipus de conductes discriminatòries. Les lones es col·locaran en un lloc visible de l’equipament o es faran servir per a la benvinguda dels partits, durant els caps de setmana del 19 i 26 de febrer.

Aquesta acció de sensibilització vol posar de manifest la necessitat d’implicar tota la comunitat esportiva de Viladecans en l’erradicació de la violència LGTBI-fòbica en l’àmbit esportiu, encara avui dia molt present en estadis, pistes i altres espais esportius, els quals no esdevenen espais amables per a les esportistes LGBTI+. De fet, el 2021, es va conèixer la denúncia de Víctor Gutiérrez, internacional de waterpolo, per insults homòfobs mentre jugava un partit de lliga contra el CN Sabadell.

Les lones de sensibilització de la diada, que es trobaran als dos pavellons poliesportius Podium i Atrium, els dos camps de futbol i el camp de beisbol, serviran perquè els clubs puguin mostrar el seu compromís amb la diversitat LGBTI+ amb les fotografies dels seus diferents equips sostenint aquestes pancartes o utilitzant-les com a fons d’imatges, i publicant-les a les xarxes socials amb el hashtag #Viladecansamborgull i etiquetant l’Ajuntament de Viladecans (@ajuntamentdeviladecans, @viladecans.ig o @viladecansTweet) per tal que es puguin compartir i incrementar l’impacte de la campanya, la qual també inclou un vídeo per explicar el motiu de la diada internacional i sensibilitzar la població envers la discriminació que es compartirà igualment a les xarxes.

A Viladecans es va començar a celebrar aquesta diada l’any 2018 o 2019 fent entrega de cordons per a les sabates amb els colors de l’Arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI+.