Uns 290 vehicles recorren el Paral·lel de Barcelona per protestar contra la llei Celaá

Els manifestants recorren l'avinguda Maria Cristina i el Paral·lel mostrant globus taronges

ACN.

Uns 290 vehicles, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest diumenge en una manifestació contra la llei Celaá, que ha convocat l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) a Barcelona.

La marxa lenta ha començat al migdia a la plaça Francesc Macià, i ha recorregut l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia fins arribar a la plaça Catalunya tocades les 13.30 hores.

L’han protagonitzada principalment cotxes, però també s’han vist motos, bicicletes, patinets i un autobus de Cs –que hi ha assistit, com també ho han fet el PP i Vox–.

Els ocupants han fet sonar el clàxon i han onejat banderes espanyoles, i alguns han fet proclames amb altaveus en contra de la nova normativa d’educació.

La Guàrdia Urbana ha controlat el pas dels vehicles, que han ocupat dos carrils d’un únic sentit de la marxa de l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia.

ANA LOSADA

La presidenta de l’AEB, Ana Losada, ha afirmat que des de fa dècades han criticat que la immersió lingüística “no permet els nens castellanoparlants estudiar en la seva llengua materna”.

“No és un sistema que afavoreixi la cohesió social. És un sistema que perpetua la discriminació dels castellanoparlants”, cosa que la llei Celaá mira d’emparar, segons ella.

A més, ha indicat que el nacionalisme, “que ha aconseguit que aquesta llei suprimeixi el castellà com a llengua vehicular, pretén dividir i no reunir”.