Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

TMB inaugura una exposició sobre prevenció de riscos laborals a l’Espai Mercè Sala

Avatar photo

L’exposició és un crit d’alerta sobre la importància de la salut i seguretat en el treball a través del cartellisme i és accessible per a persones amb discapacitat visual amb àudios d’auto-descripció.

Aquest dimecres 30 d’agost s’ha obert a l’Espai Mercè Sala una mostra de cartells sobre la prevenció de riscos laborals des de principis del segle XX fins als nostres dies impulsada per l’àrea de Seguretat i Salut laboral del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquesta exposició itinerant, que estarà oberta al públic fins al 20 d’octubre, compta amb el suport i col·laboració del servei de Seguretat, salut i benestar laboral de TMB i està formada de tres col·leccions de diferents procedències.

La primera col·lecció, recull cartells del període 1925-1937 dipositats a l’Arxiu Nacional de Catalunya, mentre que el segon recull integra imatges de cartells nacionals i internacionals de diferents Instituts de seguretat i salut laboral d’arreu del món i que ja es van exposar al Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004. Tanca la col·lecció un recull del Departament d’Empresa i Treball sobre el cartell unitari del Consell de Relacions Laborals triat per fer la comunicació amb motiu del Dia Internacional de la seguretat i la salut en el treball que se celebra el 28 d’abril.

Riscos laborals i grafismes

Els cartells han estat històricament un dels principals elements de la comunicació en la prevenció de riscos laborals. Aquests grafismes, que alerten de la necessitat de protegir-se dels possibles perills a la fàbrica, al taller, a la bastida, al magatzem o a l’oficina, són una interessant font d’informació sobre com ha evolucionat la implantació de mesures preventives, però també sobre l’evolució del mateix món del treball durant el segle passat.

En total, a l’exposició es podran trobar fins a 32 plafons de 2 metres d’alçada per 1 metre d’ample, a doble cara, i amb les imatges dels cartells. Amb les mateixes dimensions, un plafó separat de la resta, el qual anuncia l’exposició i la seva accessibilitat per persones amb discapacitat visual.

Amb aquesta exposició tant el Departament d’Empresa i Treball com el servei de Seguretat i salut de TMB volen convidar els visitants a prendre consciència sobre els perills per a la salut que estan presents en qualsevol mena de feina i, per tant, fomentar la cultura preventiva front qualsevol mena d’accident o malaltia a la feina amb els consegüents danys que se’n poden derivar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Educació convoca els sindicats dimarts vinent, el dia abans de l’inici de curs i de la vaga

Notícia següent

Figueres, a punt per celebrar la 20a edició del Festival Acústica

Notícies relacionades