Terrassa realitzarà aquest divendres un cribratge poblacional al barri de Can Parellada

A més, s’aprofitarà per vacunar les persones de 60 a 69 anys que visquin als carrers d'Amèrica i d'Europa i que participin en el cribratge

Darrera jornada del cribratge intensiu a Figueres. ICS GIRONA

El Departament de Salut durà a terme divendres 30 d’abril un cribratge poblacional al  barri de Can Parellada, arran de la detecció de brots de casos de COVID-19 en  aquesta zona de Terrassa. A les proves hi són cridats els veïns i veïnes dels blocs de  pisos dels carrers d’Amèrica i d’Europa, menors de 75 anys asimptomàtics, que no  hagin passat la COVID-19 i que no hagin completat la pauta de vacunació. L’objectiu  de l’actuació és detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la  cadena de transmissió.  

El punt de cribratge s’instal·larà al Pavelló Poliesportiu (al carrer d’Amèrica, 9-15), de  9 h a 19 h. La tècnica utilitzada serà la prova PCR d’automostra nasal.  

Les entitats veïnals del barri i el Centre d’Atenció Primària (CAP) Antoni Creus faran  una crida porta a porta per aconseguir la màxima participació, a més de la difusió  que l’Ajuntament de Terrassa farà a través dels seus canals de comunicació  institucionals. Estan cridades a participar-hi unes 1.300 persones.  

Aprofitant el mateix dispositiu, el Departament de Salut vacunarà les persones  d’entre 60 i 69 anys que resideixin als blocs de pisos dels carrers d’Amèrica i Europa  que participin en el cribratge. Segons l’estratègia de vacunació a Catalunya, les  persones de 60 a 69 anys poden vacunar-se, amb cita prèvia, en els punts de  vacunació establerts –a Terrassa, al carrer del Castell i al Centre Cívic Montserrat  Roig-. Amb aquesta acció es pretén acostar la vacuna als destinataris i incrementar  els percentatges de cobertura en aquesta franja d’edat.  

El cribratge poblacional a Can Parellada compta amb la col·laboració de l’Ajuntament  i les entitats del barri, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància  Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública i el Banc de Sang i Teixits.