Terrassa arrenca una nova edició de Patis Oberts fins al mes d’octubre

La mitjana de participació ha estat fins ara de 137 persones al dia

L’Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d’Educació, posa en marxa una nova edició del projecte Patis Oberts, que fins al mes d’octubre posarà a disposició de la ciutadania els patis de cinc escoles de la ciutat com a espai de joc i lleure alternatiu i segur. Tots cinc patis van començar a obrir durant les vacances de Setmana Santa.

A l’edició d’enguany, els patis que s’obren són els de les escoles Lanaspa, Montserrat, Roc Alabern, Marià Galí i Font de l’Alba. Tots cinc obriran de dilluns a divendres, de 18 a 20 h, i també els dissabtes i diumenges de 16 a 20 h. Hi haurà dos períodes d’obertura: el primer fins al 27 de juny i el segon, de l’1 de setembre al 24 d’octubre.

L’objectiu del projecte és obrir els patis de diferents escoles repartides pel territori a les tardes, fora de l’horari escolar, durant els mesos en els que el dia s’allarga més i els infants i joves poden passar més estones a l’aire lliure amb comoditat. D’aquesta manera la ciutat guanya nous espais de trobada i lleure alternatiu, segur i de proximitat.

La concepció del pati és la d’un espai de joc lliure equivalent a una plaça pública on, per tant, els menors han d’anar acompanyats i hi accediran sota la responsabilitat i vigilància de les seves famílies. Segons el centre, estarà disponible tot el pati o una part, però en tots els casos la zona disponible inclou una pista esportiva i un lavabo. L’accés al pati és lliure, encara que per la situació sanitària causada per la Covid-19 no es permetrà superar l’aforament, fixat en 30 persones.