Terrassa rebrà els Reis d’Orient amb actes organitzats en escoles dels set districtes de la ciutat

La cita es durà a terme el 5 de gener amb cita prèvia i es preveu arribar a unes 15.000 persones

Els Reis d’Orient arribaran a Terrassa el mateix 5 de gener, però en lloc de cavalcada aquest any s’instal·laran en escoles dels set districtes de la ciutat. Entre les 16.00 i les 20.00 h s’habilitaran els centres educatius perquè fins a 15.000 persones puguin veure Ses Majestats. El procés per a poder-hi accedir es farà amb un sistema de cita prèvia que s’obrirà dilluns 28 de gener. Per l’esdeveniment, que organitza de manera conjunta l’ajuntament i l’entitat El Social, s’han previst recorreguts interns i torns diferenciats, amb l’administració de gel hidroalcohòlic, el manteniment de distància entre els visitants i l’ús obligatori de la mascareta, tant en el procés de cua com a l’interior de les escoles.
Els centres habilitats són l’Escola Lanaspa al Districte 1, l’Escola Agustí Bartra al Districte 2, l’Escola Auró al Districte 3, l’Escola El Vallès al Districte 4, l’Escola Enxaneta al Districte 5, l’Escola Sant Llorenç del Munt al Districte 6, i l’Escola Josep Ventalló i Vintró al Districte 7.

Les activitats s’han previst als patis dels col·legis, ja que disposen d’espais a l’aire lliure amb facilitat per habilitar l’entrada i la sortida dels visitants. Els traçats estaran diferenciats i perfectament delimitats, amb recorreguts pels patis per poder saludar Ses Majestats.

S’hi han previst diferents franges horàries a cada una de les escoles per facilitar que els infants puguin veure els Reis de forma esglaonada i organitzada, amb torns de mitja hora. Aquesta organització permetrà superar les 2.000 visites per escola i les 15.000 en el conjunt dels set districtes de la ciutat.

Cita prèvia

Per a poder-hi accedir caldrà disposar d’una entrada, que serà gratuïta. Es podrà obtenir a partir de dilluns 28 de desembre a través de la pàgina web habilitada per l’ocasió, www.terrassa.cat/reis.

L’ús de mascareta serà obligatori per a les persones majors de 6 anys, i caldrà mantenir sempre la distància de seguretat amb la resta d’assistents. De la mateixa manera, es disposarà de gel hidroalcohòlic.

Al vespre, a les 21.00 h, es farà una recepció institucional que serà retransmès a través de la televisió municipal. A banda, durant el mateix 5 de gener, els menuts de la ciutat rebran per correu electrònic un missatge de vídeo personalitzat dels Reis, a partir de la petició que els pares poden fer fins el dia de Nadal.