Dijous, 10 d'octubre de 2024
És notícia

Terrassa organitza un ‘speed dating’ laboral per a persones amb capacitats diverses

Avatar photo

L’Ajuntament de Terrassa, a través de la comissió d’inserció sociolaboral de la Taula local de Capacitats Diverses, ha organitzat avui dilluns, 20 de novembre, de 10 a 13 hores, un speed dating laboral per a persones amb capacitats diverses a les instal·lacions de Foment de Terrassa. 

En la iniciativa hi han participat un total de 35 persones amb discapacitat que busquen feina, acompanyades i orientades per diferents serveis d’integració sociolaboral de la ciutat. Cada persona participant ha pogut realitzar més d’una entrevista per optar a diferents opcions de feina. Aquestes han tingut una durada d’uns 5 minuts, amb les 3 empreses ordinàries que han participat enguany en la iniciativa: Ikea, Carrefour i Mútua de Terrassa. Les ofertes estan relacionades amb l’atenció al públic, reposador, magatzem i neteja i a l’àmbit administratiu (teleoperadors/es, recepcionistes). 

L’objectiu d’aquest speed dating és doble: per una banda, fer un entrenament i una pràctica en context real d’una de les fases més importants en el procés de selecció, com és l’entrevista. D’altra banda, també es pretén que les persones participants es donin a conèixer a aquestes empreses per formar part de les diferents borses de treball que puguin generar. 

Per la tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses, Meritxell Lluís, la consolidació d’aquesta cita «suposa un èxit per la inclusió i la integració de les persones amb discapacitat al món laboral, garantint el desenvolupament personal, laboral i econòmic de les persones que hi participen. Es tracta des de l’Ajuntament seguim donant suport a iniciatives com aquesta, que asseguren l’assoliment de drets tan bàsics com el de la feina digna i l’autonomia personal, alhora que normalitzem la presència de persones amb capacitats diverses a les empreses ordinàries». 

Aquesta és la tercera ocasió en la qual a Taula local de Capacitats Diverses organitza una cita d’entrevistes ràpides laborals. La primera es va produir el mes de juny de 2021, quan es va dur a terme una selecció de candidats/es per als serveis d’hostaleria de Prodis. En aquella ocasió, els responsables del servei van fer proves pràctiques i entrevistes individuals a 10 persones amb discapacitat. L’any passat, un total de 33 persones van participar en la iniciativa i van mantenir un total de 85 entrevistes amb 4 Centres Especials de Treball. 

Altres recursos d’inserció laboral 

La comissió d’Integració Sociolaboral de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat està formada pels dispositius d’orientació i inserció laboral de les entitats que integren la Taula: Inserta de l’ONCE, LaFACT Fupar, Prodis, Binomis Heura, ECOM, el Servei d’Ocupació i l’Oficina de Capacitats Divereses. Es va crear l’any 2019 amb l’objectiu de crear un canal de comunicació que reforcés el treball en xarxa i s’encarrega de l’elaboració de la «Guia de recursos d’inserció laboral per a persones amb discapacitat», que mostra a les persones demandants d’ocupació i a les empreses del territori els serveis d’inserció laboral especialitzats on poden dirigir-se per accedir al mercat de treball, a banda de recollir ofertes laborals de centres especials de treball de la ciutat.

Tanmateix, des del 2020, les entitats que conformen la comissió participen en la Fira Terrassa Tria Futur amb la xerrada «Joves amb capacitats diverses: Més enllà de l’institut», en què expliquen diferents recursos d’orientació, formació i inserció laboral que hi ha a Terrassa per a joves a partir dels 16 anys amb capacitats diverses.  

De manera paral·lela a la resta d’accions que s’estan impulsant des de la comissió, amb l’objectiu d’arribar més directament a les escoles d’educació secundàries inclusives a la ciutat, a partir del curs 2022/23 els serveis de la comissió d’Integració Sociolaboral ofereix la xerrada «Joves amb capacitats diverses, més enllà de l’institut», als mateixos centres educatius, tant per l’alumnat (3r i 4t ESO) com pels professionals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Notícia següent

La psicòloga Alicia González ofereix una xerrada sobre relacions sanes al Morell

Notícies relacionades