Terrassa no cobrarà la taxa del segon semestre als paradistes del Mercadal de Martí l’Humà

A més, es facilitarà que tinguin accés al paquet d’ajudes municipals per combatre els efectes de la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Equip de Govern ha proposat, com a nova mesura de suport i dinamització dels sectors més afectats per la incidència de la Covid-19, l’exempció de la taxa del segon semestre d’aquest any als paradistes del mercat sedentari de Martí l’Humà, que se celebra cada dimecres a l’avinguda Béjar de la ciutat. Amb aquesta acció, es vol afegir una nova ajuda municipal per pal·liar els mesos de pandèmia, que han afectat de manera destacada el desenvolupament de les activitats comercials d’aquest mercadal.

Així ho ha comunicat aquest matí l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a la reunió que ha mantingut amb en Jaime Santiago, en representació dels paradistes del Mercadal. Per a l’alcalde, «el Mercadal és també una part essencial del teixit comercial de la ciutat i els seus paradistes han de poder disposar d’ajudes i mesures de suport per a la seva activitat comercial, de la mateixa manera que s’ha fet amb altres sectors productius de la ciutat». En aquest sentit, a més, l’alcalde també ha informat que es facilitarà l’accés dels paradistes al paquet d’ajudes per combatre la Covid-19 de l’Ajuntament.

Bases de les ajudes

Una de les mesures anunciades en el Ple de Debat de l’Estat de la Ciutat del passat mes de març, va ser la mesura de xoc per afavorir la reactivació econòmica, amb un paquet d’ajuts per als sectors i persones més afectades per la pandèmia. Aquesta és una mesura municipal per a aconseguir una recuperació i reactivació el més ràpida possible davant els efectes de la pandèmia.

Precisament, en el Ple municipal d’aquest mes de maig s’han d’aprovar les bases específiques que han de regir l’atorgament de subvencions per a persones treballadores autònomes, microempreses, microempreses d’economia social i empreses d’oci nocturn, per tal de mitigar l’impacte econòmic provocat per les mesures de contenció de la propagació de la Covid-19. Hi podran accedir tant empreses que hagin suspès la seva activitat, total o parcialment per les restriccions, com empreses que hagin reduït molt la seva activitat provocant una disminució gran de la seva facturació.

Finalment, a la reunió d’aquest matí, a la qual també hi ha assistit la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Terrassa, Jennifer Ramírez, també s’han parlat temes relatius a actuacions a realitzar per a millorar la urbanització del passeig central de l’avinguda de Béjar i s’ha fet balanç de l’activitat del Mercadal durant la pandèmia.