Terrassa és seleccionada per participar a la Mobile Week Catalunya 2021

La nostra ciutat acollirà la Mobile Week durant el mes de juny de 2021

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha escollit Terrassa per acollir la Mobile Week, que tindrà lloc el juny de 2021, i que constarà d’espais de re flexió, debats integradors i activitats participatives que connectaran les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes, situant la ciutadania al centre de la revolució digital.  

 

Un dels principals actius de la nostra ciutat per ser seleccionada ha estat el fet que Terrassa és un important pol de recerca i innovació, que acull 68 centres de recerca i divisions de coneixement de diferents especialitats, molts d’ells centrats en tecnologi es facilitadores essencials o clau (KET). Tanmateix, la ciutat compta amb el segon campus universitari urbà més gran de Catalunya format per 4 universitats (UPC, UAB, UB i UOC), 6 escoles, 1 facultat i 1 hospital universitari. Totes elles sumen fins a 10.000 estudiants.  

Terrassa disposa, tanmateix, d’un gran nombre d’empreses líders que giren al vol tant de sectors i clústers estratègics d’alta tecnologia: audiovisuals promogudes pel Parc Audiovisual de Catalunya, òptica i fotònica, indústries sanitàries, tèxtils tècnics, indústria alimentària, indústries de la sostenibilitat i tecnologies ecològiques i indús tries de valor i progrés.  

L’estructura de l’ecosistema de la innovació de Terrassa també ha propiciat l’alinea ció de tots els agents que en formem part: l’Ajuntament com a ens impulsor, l’entorn acadèmic i de coneixement i el teixit empresarial, sense oblidar la ciutadania que se situaria al centre de les activitats a desenvolupar.  

Els objectius de la Mobile Week són apropar la tecnologia a la ciutadania, aconseguir ciutadans i ciutadanes digitalment competents en qualsevol àmbit de la seva vida, crear espais de debat i reflexió per ajudar a tenir un sentit més crític sobre l’impacte de la tecnologia en la societat i ampliar els públics per garantir que hom es pugui beneficiar dels coneixements i el propi impacte de la tecnologia.  

 

En relació al públic objectiu, es desplegaran propostes que s’adrecin als diferents segments d’edat, des d’infants fins a persones jubilades.  

 

Les institucions i entitats que formaran part de la Mobile Week són l’Ajuntament de Terrassa com a ens impulsor, la ciutadania (col·lectius i associacions, fundacions, persones científiques i emprenedores…), l’entorn acadèmic (universitats, escoles, centres de recerca…) i la indústria (empreses, startups, espais d’innovació tecnològica i professionals del sector) 

En aquest sentit, han mostrat el seu suport a la iniciativa les següents entitats i em preses:  

Entitats: Fundació Mútua de Terrassa per a la Docència i la Recerca Biomèdica i Social (FMT), Universitat Oberta de Catalunya, Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Euncet Business School, Fundació Escoldi, Societat Catalana de Tecnologia, Consorci Sanitari de Terrassa, Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Patronal Cecot, Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), Leitat, Fundació Privada Escac, Museu Nacional de la Ciència i la Tècnia de Catalunya (mNACTEC), Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) i Fundació Arte Paliativo.  

 

Empreses: Parc Audiovisual de Catalunya, ImanCorp Foundation, Amate Audio, Hashed Blocktac, Human Empowerment Technologikes (Humantiks), Connecthink Innovation, Semcat Healthcare, Higiatech Health Technologies, Doiser, CBT2000 / Creat360, 100X100 Accesible, Habi Diseño Accesible, Arquetica Servicios de Arquitectura y Accesibilidad, Oportunidad Accesible i Happy Costumer Box.  

La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global.  

Promoguda pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA, MWCapital també́ compta amb el suport de Telefónica, Orange, Vodafone, CaixaBank i Damm com a partners corporatius i membres del seu Patronat.  

Una de les principals àrees d’activitat de la Fundació és la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la societat, essent la Mobile Week una de les iniciatives en aquest àmbit.