Terrassa dona per iniciada la seva Festa Major 2022

Amb un programa amb prop de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat dels membres de la Corporació Municipal, ha presidit aquest vespre els actes d’inici de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. A les 20 h han repicat les campanes de tota la ciutat i ha entrat al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, acompanyat pel Drac Infantil, que ha ballat la Dansa del Drac donant el tret de sortida a un programa amb prop de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. Tot seguit, s’ha procedit a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any ha anat a càrrec del cantant de música urbana en català Damià Rodríguez «Lildami». Aquest acte ha disposat d’intèrpret de llengua de signes i de reserva d’espai per a les persones sordes.

Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart ha fet l’obertura oficial de la Festa i han ballat els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa, els Nans de Terrassa i l’Àliga de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. Cap a les 20.30 h s’ha donat a conèixer el Capgròs de l’Any, obra de l’artista Jordi Grau que, com és tradicional, l’ha donat a la ciutat. El Capgròs de l’Any 2022 ha recaigut en el mateix Damià Rodríguez “Lildami” i ha sortit de la llista dels 13 “capdidats” presentats pel Casinet de l’Espardenya.