Dimecres, 26 de juny de 2024
És notícia

Terrassa demana l’augment de la cobertura de caixers de proximitat

Avatar photo
El propòsit de la petició és millorar l’accés als serveis bancaris de les persones grans que s’han vist afectades per la reducció d’oficines
caixer_web

L’Ajuntament de Terrassa, a través de la regidoria de Gent Gran, ha posat en marxa una sèrie de trobades amb entitats bancàries presents a la ciutat per a demanar l’augment del nombre de caixers de proximitat a Terrassa.

La petició té el propòsit de maximitzar-ne la cobertura, tenint en consideració el nombre de persones grans que s’han vist afectades per la reducció d’oficines. La iniciativa va sorgir arran de la demanda de l’Associació Veïnal de Roc Blanc, un barri especialment afectat per la reducció, ja que actualment no disposa de cap banc o caixa d’estalvis.

Per tal d’avaluar l’impacte del tancament d’oficines a Terrassa, l’Ajuntament, a través del servei de Població, ha fet un estudi de l’accés a les entitats bancàries i caixers, i ha comparat el moment present amb les dades de l’any 2010. Les conclusions d’aquesta anàlisi indiquen que el nombre actual d’oficines és de la quarta part de les existents l’any 2010 i que les persones més grans de 65 anys sense cobertura de proximitat (una entitat a menys de 350 metres o 10 minuts caminant) han passat de 3.473 a 12.660. El mapa d’oficines del 2010 oferia una cobertura del 90,5% a la població més gran de 65, mentre que, enguany, és del 65,6%.

L’estudi també conclou que el problema afecta no només als sectors més allunyats del nucli urbà, sinó també a alguns barris a l’interior de la trama urbana com ara Poble Nou/Zona Esportiva, Pla del Bon Aire, Can Tusell, Les Arenes (Can Montllor), Torre-sana, Can Palet II, Guadalhorce, Les Fons, Roc Blanc i part dels barris de Segle XX, Sant Pere Nord, Ca n’Anglada, Can Palet, la Maurina i Ca n’Aurell.

En paraules de Laura Rivas, regidora de Gent Gran, “Des de l’any 2010, la xifra de persones més grans de 65 anys que no tenen una entitat bancària o caixer automàtic en un radi de 350 metres s’ha multiplicat, pràcticament, per 4, i el nombre d’oficines és una quarta part de les que hi havia fa 14 anys. Tenim mancances reals en aquest sentit, i estem treballant amb les entitats bancàries per a procurar solucions que facilitin l’accés d’aquestes ciutadanes i d’aquests ciutadans als caixers automàtics. Per ara, les línies de treball iniciades es basen en l’anàlisi de les possibilitats d’instal·lació de nous caixers i la cerca dels espais més adients per a ubicar-los.”

L’impacte de la reducció d’oficines en la qualitat de vida de les persones grans és un tema recurrent de la Taula Tècnica contra els Maltractaments a la Gent Gran, un organisme impulsat l’any 2018 pels serveis de Promoció de la Gent Gran i els Serveis Socials Municipals en el marc del Pla Estratègic de la Gent Gran.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vilafranca acull la 2a jornada del Tast d’Idees

Notícia següent

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental s’estableix a Can Muntanyola, a Granollers

Notícies relacionades