Divendres, 5 de juliol de 2024
És notícia

Terrassa contra la violència masclista

Avatar photo

Un any més, Terrassa participa en la commemoració del 25 N amb un objectiu clar: frenar la normalització de la violència contra les dones. Una presentació de la campanya que ha arrencat amb un contundent missatge per part de la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares. “Cal posicionar-nos cada dia de l’any, no només avui, per deixar clar el nostre posicionament com a ciutat respecte al rebuig a la violència masclista i a la cultura del patriarcat”, ha apuntat Melgares.

Enguany, el programa inclou més de 22 activitats adreçades a diversos públics, les quals es distribuiran entre el dia 8 i 25 del mateix mes. Entre aquestes, hi destaquen les accions de sensibilització i prevenció de les violències masclistes i les jornades de formació adreçades a professionals i entitats.

En aquest sentit, la representant de la Taula de Violència Masclista, Teresa Mur, ha recordat que “la violència masclista provoca malaltia en la dona. Els sanitaris estem per cuidar de la salut de les dones i, per aquest motiu, fem èmfasi en formar als nostres professionals”. Una formació especialitzada que, tal com apunta, ha de servir “per saber quins circuits i ajudes tenim i procedir correctament en l’abordatge dels casos per tal de no revictimitzar la dona”.

Les activitats presentades han estat organitzades pel Servei de Polítiques de Gènere, amb la col·laboració d’altres serveis municipals, entitats i grups de dones de la Comissió 8 de Març i de la Taula de Violència Masclista de Terrassa. Totes són gratuïtes i s’ha volgut fomentar l’accessibilitat universal, de manera que s’ofereix servei de cangur i interpretació en llengua de signes (prèvia demanda).

La regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares i la representant de la Taula de Violència Masclista, Teresa Mur. Font: Premsa Ajuntament de Terrassa

Així mateix, s’ha volgut fer valdre el Servei d’Informació i Atenció a les dones de Terrassa (SIAD), el servei municipal d’informació, assessorament i acompanyament a les dones, que no únicament atén a dones en situació de violència, sinó que es tracta d’un servei gratuït i confidencial obert a totes les dones que ho necessiten. Un servei que fins avui ja ha atès a 957 dones, un 10% més que en el mateix període de l’any passat. D’aquestes, un 45% han patit una situació de violència.

Si bé aquest any no s’ha produït cap feminicidi a la ciutat de Terrassa, la regidora Melgares ha volgut recordar que “l’arrel del problema va molt més enllà dels feminicidis, hi ha múltiples formes subtils de violència i són que els casos que costen més de detectar”.

No obstant això, a la resta de l’Estat espanyol aquest 2023 s’han comptabilitzat 92 feminicidis. Números alarmants que deixen a un total de 52 fills i filles sense mare.

Si pateixes o coneixes a alguna dona víctima de violència masclista truca al telèfon 900900120, un servei gratuït, confidencial i d’atenció especialitzada i immediata les 24 hores del dia en cas de qualsevol forma de violència contra les dones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En marxa l’Escola Inclusiva 100×100 Esport a Sant Pere de Ribes

Notícia següent

Últims dies per veure l’exposició de Picasso al Museu de Valls

Notícies relacionades