Tensions entre Vox i manifestants antifeixistes a Barcelona

La formació d'extrema dreta ha escollit el barri on menys vots va treure de tota Barcelona per instal·lar la carpa

Carpa de Vox a Lesseps. Foto: @HeuraNegraVKK

El matí d’aquest divendres el partit d’ultradreta Vox ha instal·lat una carpa informativa al barri de Gràcia. Concretament ho ha fet a la plaça Lesseps i la comitiva estava formada per poc més que deu persones.

Les tensions s’han produït quan diversos grups antifeixistes s’han presentat al lloc on hi havia la carpa per increpar als militants i simpatitzants de Vox. A més de cridar “fora, feixistes, dels nostres barris”, els grups contraris al partit d’extrema dreta han llençat ous i brossa contra la carpa. A més, segons denuncien algunes militants dels grups antifeixistes, s’ha pogut veure alguns militants de Vox fer la salutació feixista.

Tot ha acabat al migdia quan els ultres han recollit per la pressió que exercien la setantena de militants antifeixistes que hi havia. Cal destacar que durant tot el matí la carpa ha estat protegida per un cordó policial dels Mossos d’Esquadra.

Resulta si més no curiós l’elecció per part de Vox de l’emplaçament escollit per muntar-hi la carpa. Durant les passades eleccions generals celebrades el 10 de novembre de 2019, la formació liderada per Santiago Abascal va registrar resultats molt pobres a tota Catalunya i Barcelona. Així mateix, La Vila de Gràcia va ser el barri en el qual menys suport va obtenir el partit verd. Només va aconseguir el 2,5% de l’escrutini i cal preguntar-se si l’elecció del lloc de la carpa ha estat premeditada buscant la confrontació.