Tanca un dels gimnasos més antics de tota Barcelona per la pandèmia

Els negocis de tota la vida tampoc estan podent fer front a aquesta segona onada del virus

Guarderies, tendes de joguines, bars. La crisi sanitària està fent estralls entre comerços de tota la vida a un dels barris més dinàmics de la ciutat, Gràcia. L’última víctima ha estat un negoci emblemàtic de la Vila. Tal com informe l’Independent de Gràcia el gimnàs Barenys, especialitzat en arts marcials, ha abaixat la persiana definitivament després de més de 55 anys d’activitat.

Ja des del març el gimnàs ubicat al carrer Astúries número 26 estava inoperatiu i amb la minsa reobertura de l’estiu els seus propietaris van decidir esperar perquè consideraven que els era quasi impossible garantir les mesures d’higiene. Ara han hagut d’acceptar un tancament irrevocable.

El Gimnàs Barenys és història viva de la ciutat. El seu fundador, Elías Barenys Perpiña, va néixer l’any 1937 i durant la seva joventut va competir com a gimnasta contra el mític esportista català Joaquim Blume. De fet Barnys i Blume van compartir sessions d’entrenament fins que aquest darrer va morir l’any 1959 en un accident aeri.

Pel que fa al gimnàs, es tractava d’un negoci marcadament familiar. En una entrevista pel diari El Periódico, el seu fundador assegurava que al gimnàs s’hi entrenaven “fins a tres generacions”. “Una àvia ve a fer gimnàstica mentre la seva filla i la seva néta practiquen muay thai”, afirmava Barenys.