Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Tindrà lloc un itinerari per la memòria col·lectiva del barri Sota el Camí Ral

Avatar photo

Un itinerari per la memòria col·lectiva del barri a través de 22 punts d’interès

De la mà dels veïns i veïnes, es farà un recorregut amb 22 punts d’interès per conèixer el passat del barri i les històries de vida de la seva gent. La iniciativa ha comptat amb la participació del veïnat, membres de l’Associació de Veïns, de l’Associació de Comerciants, del Consorci per a la Normalització Lingüística i de l’equip directiu de l’Escola Ferrer i Guàrdia. “Una crònica sentimental del barri Sota el Camí Ral” recupera la memòria col·lectiva del barri i pretén explicar-la a la ciutadania de Granollers i, especialment, als nous veïns i veïnes de Sota el Camí Ral.

Un recorregut, 22 punts d’interès

L’itinerari tindrà una durada aproximada d’unes dues hores i es faran tres sortides des del local de l’Associació de Veïns situada al carrer de Prat de la Riba, 84, a les 10.30 h, a les 11.30 h i a les 12.30 h.

El recorregut permetrà conèixer la història de Roca Umbert, la xemeneia de Can Comas, les destil·leries Montaña, Molles Crom, Indústries Murtra… Se’ns descobrirà la història de Vicens Montserrat, Salvador Llobet, Trinidad Rueda i Miquel Montané; les botigues emblemàtiques del barri, el quiosc Avenida, l’Editorial Alpina i l’antic grupo escolar Victoria (abans que l’escola passés a anomenar-se Ferrer i Guàrdia). Es farà parada als habitatges del Grup Primer de Maig, al Pavelló Municipal, a la font de la placeta dels pisos nous, al carrer Roger de Flor… S’explicarà la història de les Festes del Barri, de l’inici de la Cros Internacional Ciutat de Granollers i de l’Atlètic del Vallès. I es farà un reconeixement de les víctimes del nazisme amb la visita de la placa Stolpersteine en memòria de Miquel Jané Bauras.

Pla de Civisme i Convivència de Granollers 2020-2023

El projecte “Una crònica sentimental del barri Sota el Camí Ral” forma part del Pla d’intervenció integral al territori “Grup Primer de Maig”, en el marc del Pla de Civisme i Convivència de Granollers 2020-2023. Té per objectiu enfortir la comunitat del barri a través del treball transversal i l’apoderament comunitari, per millorar condicions de vida de la població, reduir les desigualtats socials i afavorir la igualtat d’oportunitats.

El projecte també treballa per la millora de l’accessibilitat i l’eficiència del barri i dels seus habitatges, alhora que pretén millorar la cohesió de les comunitats veïnals, des d’un enfocament restauratiu i l’augment de la vinculació amb el teixit social i comunitari, amb l’entesa de la comunitat com a pilar i motor de canvi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es canvia el rètol que havia creat polèmica: ‘Error en la retolació’

Notícia següent

Banyoles celebra el Dia Mundial de l’Aigua

Notícies relacionades