Solucions innovadores en l’àmbit dels aparcaments entre Reus i Barcelona

    Aquest dimarts, 20 de juny, tècnics de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona de Serveis Municipals, han visitat les instal·lacions de Reus Mobilitat i Serveis, que gestiona la xarxa d’aparcaments municipals. La visita s’emmarca en un intercanvi en el marc de Reus Smart City, un projecte que treballa per la implantació d’avanços tecnològics amb l’objectiu de millorar el servei que s’ofereix a la ciutadania.

    La trobada ha tingut lloc a la seu de Reus Mobilitat i Serveis, a la segona planta de l’edifici municipal del carrer de Sardà i Cailà. En aquest espai és on està ubicat el Centre de Control Central, des d’on es gestionen tots els aparcaments municipals i el servei de transport urbà que presta Reus Transport. La visita ha comptat amb la participació del president de Reus Mobilitat i Serveis i regidor d’Urbanisme, Marc Arza, que també és el responsable municipal del projecte Reus Smart City.

    El regidor Marc Arza destaca: «Reus és un referent en l’àmbit de la mobilitat: la ciutat disposa de sensors als pàrquings municipals que informen de places lliures i ocupades, fàcilment identificables pel conductor. Aquesta informació permet millorar la gestió dels aparcaments i facilita que l’usuari tingui la informació per avançat: a través d’apps que informen de l’ocupació dels diferents aparcaments i de pantalles instal·lades al carrer per poder planificar la ruta d’una manera més eficient.»

    Barcelona de Serveis Municipals compta amb una divisió relacionada amb la gestió dels aparcaments, disposa de 40 pàrquings i més de 13.000 places distribuïdes per la ciutat. En l’àmbit de la mobilitat, Barcelona de Serveis Municipals també gestiona les àrees d’estacionament regulat, el bicing, les estacions d’autobusos i el servei de la grua. A Reus, l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona una xarxa de 8 aparcaments amb una oferta total de 3.200 places, a més de l’àrea de zona blava.