Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Els socialistes volen millorar la seguretat del personal de l’Ajuntament de Terrassa

Avatar photo
El PSC dona importància a la seguretat en el Ple de maig amb un altre proposta per modificar la normativa d’ús dels patinets elèctrics

personal de l’Ajuntament, sobretot aquells amb funcions d’atenció a la ciutadania o que treballen de cara al públic. “Recentment, les cinc seccions sindicals de l’Ajuntament de Terrassa (UGT, SALT, CCOO, SPL-CME i CSI) han denunciat l’increment de les agressions, verbals i físiques, que pateixen els treballadors municipals” ha explicat el regidor socialista Javier Garcia en roda de premsa.

La Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals assenyala que els treballadors tenen dret a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut en el treball. Per aquesta raó els socialistes demanen revisar el Protocol de seguretat per al personal de l’Ajuntament. Tanmateix, proposen que l’Ajuntament es personi adoptar les mesures necessàries per garantir la seguretat del personal i que l’Ajuntament es personi com a acusació popular en els casos de procediments judicials derivats d’agressions a treballadors/es municipals, a més d’estudiar les fórmules legals per tal que l’Ajuntament sigui titular en la legitimació activa de les denúncies.

El PSC també demana més seguretat per a la ciutadania amb la modificació de la normativa d’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. Malgrat que el gener de 2021, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar una nova ordenança municipal per a la circulació de persones i vehicles en vies urbanes, els accidents provocats per aquest tipus de vehicles no han parat d’augmentar.  

El PSC proposa modificar l’Ordenança de Mobilitat establint que els vehicles de mobilitat personal no puguin circular per les àrees de vianants. “Propostes similars a la nostra ja s’han aprovat a altres ciutats com Barcelona i la pròpia de la DGT i el RACC volten en aquesta direcció” ha explicat el regidor socialista Marc Armengol. Els socialistes també demanen estudiar la possibilitat d’exigir als propietaris i conductors una assegurança de responsabilitat civil. Finalment, els socialistes presenten al Ple un Acord de Junta de Portaveus per a la promoció d’espais de lleure esportiu a l’aire lliure al barri de Les Fonts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El BiciLab allarga la commemoració del dia de la bicicleta una setmana

Notícia següent

Els pressupostos participatius d’Amposta arriben a la quarta edició

Notícies relacionades