Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Sis escoles de l’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia

Avatar photo

Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia

Sis centres educatius de l’Hospitalet de Llobregat participen aquest any, del 6 de febrer al 3 de març, en la VIII Marató RE-M de l’Energia: Escola la Marina, Escola Busquets i Punset, Escola Pau Vila, Escola Ramon Muntaner, Institut Pedraforca i Institut Escola Puig i Gairalt.

 

Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet, i que en les diferents edicions ha comptat amb prop de 700 participacions d’equipaments de 30 municipis, ens i diversos departaments de la Generalitat. Aquest any arriba a 93 equipaments de tot Catalunya.

 

Durant un mes, els sis centres educatius de l’Hospitalet participants treballaran àmbits diferents cada setmana, enfocats en la climatització; l’enllumenat, aparells elèctrics i de serveis comuns; l’aigua, i emissions i mobilitat. A més, en aquesta edició s’han dissenyat uns reptes individuals que l’alumnat podrà fer a casa seva amb la família.

 

Prèviament, als centres han tingut lloc sessions preparatòries i s’han pres lectures dels comptadors que permetran calcular els consums reals i detectar-ne canvis, segons factors com el nombre d’usuaris, l’ús de nova maquinària o la ventilació d’espais.

 

Els participants podran compartir els seus projectes i accions a través d’una plataforma de comunitat virtual al web de la Marató RE-M de l’Energia: www.maratorem.net.

 

En edicions anteriors, l’Hospitalet va comptar amb la participació de diversos centres educatius i també d’equipaments municipals, que van aconseguir l’objectiu de reduir emissions de CO₂ i moderar els seus consums.

 

La Marató RE-M de l’Energia està inclosa dins de les actuacions descrites al Pacte d’Alcaldies per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que es marca l’objectiu de reduir el 55 % les emissions de CO₂ l’any 2050. La iniciativa defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: l’adaptació al canvi climàtic i la transició energètica. L’Ajuntament de l’Hospitalet és un dels municipis europeus que l’any 2009 va signar el Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES) i posteriorment s’ha adherit al nou Pacte d’Alcaldies per l’Energia Sostenible i el Clima, l’octubre de 2021.

 

També, el desembre de 2019 es va constituir a l’Hospitalet la Taula d’Emergència Climàtica, integrada pels grups polítics de l’Ajuntament, tècnics municipals, entitats veïnals, socials i ambientals, i altres agents de la ciutat compromesos amb el clima i la salut.

 

L’organisme té per objecte fomentar a l’Hospitalet noves iniciatives que contribueixin a mitigar els efectes del canvi climàtic, així com alinear les polítiques de la ciutat als objectius de desenvolupament sostenible plantejats per l’ONU amb l’horitzó de 2030. Després de redactar la Declaració d’emergència climàtica, la Taula està treballant ara en l’elaboració d’un pla d’acció d’emergència climàtica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba la 4a edició de la campanya ‘Canya als museus’ d’Andorra

Notícia següent

Arrenca l’11a edició del concurs LlumCat de Manresa

Notícies relacionades