Entre gener i juny de 2025, el servei ‘Fem-ho fàcil’ ha atès 1.537 consultes, amb una mitjana de 256 al mes. Aquestes xifres superen dues vegades i mitja les de tot l’any 2024, en què es van atendre 618 consultes en total. Fins al moment, les temàtiques amb més demanda fan referència al registre telemàtic, la identificació i signatura digital.
‘Fem-ho fàcil’ dona atenció directa, sense cost i personalitzada, per compte de les administracions locals beneficiàries del servei, per ajudar la ciutadania a fer tràmits electrònics, cercar informació pública mitjançant el Portal de Transparència i presentar sol·licituds d’accés a la informació pública. Les funcionalitats d’aquest servei contribueixen a reduir desigualtats i a facilitar l’accés a l’administració digital a col·lectius que pateixen bretxa digital o altres dificultats específiques. ‘Fem-ho fàcil’ també millora la transparència i el bon govern de les administracions locals i supramunicipals, a més de promoure l’accés d’empreses petites i mitjanes a la licitació pública, en benefici del desenvolupament econòmic local.
Funcionalitats i canals diversos
A més del canal telefònic, el servei ‘Fem-ho fàcil’ també resol dubtes per correu electrònic, via WhatsApp, mitjançant el formulari web ‘Et truquem!’ i amb videoatenció assistida multiidioma. Amb l’objectiu d’atendre la màxima diversitat possible de manera inclusiva, inclou un protocol telefònic per ajudar a persones amb discapacitat visual i un servei d’interpretació de signes per a persones amb discapacitat auditiva.
El servei ‘Fem-ho fàcil’ de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 10 ‘Reducció de les desigualtats’. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.