66.659 persones de Sant Cugat podran votar a les eleccions municipals

A partir del dilluns 10 d'abril l'Ajuntament facilitarà la consulta del cens electoral de Sant Cugat i rebrà reclamacions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un total de 66.659 santcugatenques i santcugatencs podran exercir el dret a vot a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig. Tot i ser pràcticament definitiva, aquesta xifra encara podria canviar una vegada s’incorporin les reclamacions al cens que s’hagin pogut efectuar.

 

De fet, a partir del dilluns 10 d’abril l’Ajuntament facilitarà la consulta del cens electoral de Sant Cugat a través del telèfon 010 d’Atenció Ciutadana (900104941, si es truca des de mòbil o de fora del municipi) i d’un formulari en línia al web municipal.

 

Les possibles reclamacions respecte a inclusions o exclusions al cens, tancat a data 1 de febrer de 2023, es podran realitzar de forma presencial i amb cita prèvia a qualsevol de les OAC de l’Ajuntament (centre i districtes), fins al 17 d’abril de 2023.

 

En el conjunt del municipi s’elegiran un total de 25 regidors i regidores a l’Ajuntament que, en la sessió de constitució del nou ple, escolliran l’alcalde o l’alcaldessa per al mandat 2023-2027. En el territori de l’EMD de Valldoreix hi haurà una segona urna on la ciutadania podrà escollir el president o presidenta.

 

Les persones que desitgin exercir per correu el dret a vot les eleccions municipals del 28 de maig ho han de sol·licitar a l’Oficina del Cens Electoral. La sol·licitud es pot fer fins al 18 de maig de 2023.

 

90 meses repartides en 37 col·legis electorals

L’Ajuntament habilitarà 90 meses electorals repartides 37 col·legis. Com ja es va anunciar en el Ple municipal del passat mes de març, en aquests comicis hi ha dues novetats respecte a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021, les darreres celebrades. Concretament, l’IES Leonardo da Vinci serà col·legi electoral i, en canvi, el PAV3 deixarà de ser-ho.

Els col·legis electorals per al 28 de maig són els següents: