Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Repinten a Sant Cugat el ‘Guernica’ amb la bandera de Palestina

Avatar photo
L’acte denuncia l’actitud del govern municipal i fa una “crida a la solidaritat” amb Gaza

Famílies de diferents col·legis de Sant Cugat del Vallès han repintat a mida real el ‘Guernica’ de Picasso que diuen l’Ajuntament va “censurar” al novembre, quan uns estudiants de l’escola Pins del Vallès van fer un mural d’aquesta obra amb els colors de la bandera de Palestina. La nova creació l’han penjat aquest dissabte al mur del Monestir de la ciutat, en el marc d’un acte organitzat a la plaça Octavià del municipi. El membre de Famílies de Sant Cugat amb Palestina -un dels organitzadors de la cita-, Riki Benito, ha explicat que l’acció té un doble vessant, per una banda, “fer una crida a la solidaritat amb el poble palestí“, i, per l’altra, posar de manifest “l’intent de silenciar” del govern municipal.

Benito ha dit que l’Ajuntament de Sant Cugat va justificar la retirada del mural, tal com va traslladar al centre escolar, perquè “era un posicionament de part” i en aquest conflicte s’havia d’optar per una postura “neutral”. El membre de l’entitat ho ha titllat “d’hipòcrita”, ja que hi ha “el precedent de la guerra d’Ucraïna” que, segons ha indicat, es va tractar a les aules, es van fer exposicions i “se’n va parlar de forma proactiva”. 

L’integrant de Famílies de Sant Cugat amb Palestina ha carregat contra l’administració local per impedir que es pugui penjar un ‘Guernica’, “símbol universal de la pau i contra els bombardejos i el feixisme“. Benito ha advertit que seguiran “lluitant perquè hi hagi una posició crítica” a les escoles envers la guerra a Gaza i d’altres que hi ha pel món, i que “no hi hagi diferències entre conflictes“. A la vegada, Benito ha recordat que en aquest enfrontament a Gaza hi ha hagut “més de 30.000 morts, dels quals uns 13.000 són infants“.

La voluntat amb el nou ‘Guernica’ és que pugui servir de material a les escoles i en altres manifestacions, “posar-lo a disposició de la ciutadania de Sant Cugat”, ha subratllat Riki Benito. L’acte dut a terme a la plaça Octavià s’ha complementat amb actuacions musicals d’entitats locals.

 

Abstenció sobre la guerra a Gaza

 

Fonts municipals preguntades per la qüestió han remès l’ACN a la informació de ‘Cugat.cat’, publicada al desembre, en què la regidora d’Educació, Carme Ardid, va demanar a tots els centres escolars de la ciutat no posicionar-se en la guerra a Gaza. El missatge d’Ardid, tal com va precisar el mitjà local, era no “traslladar el conflicte a Sant Cugat ni esperonar la violència“.

La regidora també reclamava que les direccions de les escoles traslladessin a la docència abordar el conflicte des de la perspectiva que hi ha “persones que pateixen a les dues bandes”. Ardid instava el professorat a ser responsable i que es treballés per “crear un esperit crític, però, alhora, vetllar per la pau”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Illa adverteix “no és moment de posar sal a les ferides, sinó de curar-les”

Notícia següent

ÚLTIMA HORA | Mor un motorista a la carretera

Notícies relacionades