Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Sant Cugat disposa d’una gatera per acollir gats malalts, en quarantena o amb algun tipus de necessitat

Avatar photo

La gatera, juntament amb l'esterilització massiva, permet gestionar millor les colònies controlades i promocionar l'adopció

Des del mes de gener, Sant Cugat compta amb una instal·lació de 360 m² especialitzada en la cura de felins. L’Ajuntament ha construït una gatera per acollir els gats malalts, en quarantena o algun tipus de cura. També servirà per acollir els cadells o els gats abandonats que es puguin adoptar. La gatera ha suposat una inversió de 40.000 €.

Una empresa especialitzada en la recollida i cura d’animals s’encarregarà pròximament de la gestió d’aquest equipament. Aquesta gatera permet a les entitats tenir un lloc on poder deixar els gats susceptibles de ser adoptats, i ajudar en la gestió de la seva adopció, pal·liant la manca que fins ara se supleix amb l’acolliment. Provisionalment, i amb l’objectiu de què la gatera comenci a donar servei, es contractaran plans d’ocupació per atendre casos urgents d’acollida d’exemplars abandonats per exemple en el cas de defunció dels seus propietaris o propietàries.

A Sant Cugat hi ha diverses entitats i persones individuals que tenen cura de les colònies de gats ferals. A més de la posada en funcionament de la gatera, una de les accions que es duen a terme és el control del nombre de gats ferals esterilitzant-los i tractant-los amb cures d’urgència. Els voluntaris de les entitats animalistes porten els gats a la clínica veterinària que va guanyar el concurs de captura, esterilització i retorn a la colònia (CER). En el període 2015-2018 es van esterilitzar un total de 731 gats, i en el període 2018-2022 s’han esterilitzat 1145, un increment del 65%. Aquesta xifra suposa que el 60% dels gats del carrer estan esterilitzats, cosa que impedirà l’aparició de camades noves al carrer.

Francesc Carol, regidor de Seguretat, Esports i Benestar Animal ha agraït “la gran feina de les diverses entitats animalistes de la ciutat i de les cuidadores de les colònies. Sense aquesta feina no hauria estat possible assolir aquest gran nombre d’esterilitzacions. El benestar i cura dels animals ha estat una prioritat d’aquest govern municipal des del primer dia”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Espot es compromet amb el vial de Sant Julià

Notícia següent

El termini per sol·licitar parades per Sant Jordi a Mataró finalitza el 31 de març

Notícies relacionades