L’Ajuntament de Sant Cugat demana pantalles acústiques per reduir el soroll de la B-30

La voluntat és que s'ampliï l'àmbit d'actuació previst a la zona de Mira-sol

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha sol·licitat a la delegació del govern espanyol pantalles per reduir l’impacte sonor de l’autopista B-30 al seu pas pel districte de Valldoreix. La voluntat és que s’iniciï un expedient per determinar quina és la millor manera de fer front a les demandes del veïnatge d’aquesta zona de la ciutat i que ha fet oficial l’EMD de Valldoreix per mitigar les molèsties que suposa el creixement de la intensitat del trànsit al lateral de l’autopista AP-7 i el lateral de la B-30 produït per la nova connexió amb l’A-2 i l’alliberament dels peatges. Aquest tram s’afegiria al previst en el recorregut al seu pas pel districte de Mira-sol i contemplat en l’annex dels pressupostos generals de l’Estat del 2021.

Així ho ha pogut verificar l’Ajuntament en el marc genèric del capítol previst “Actuaciones de conservación y explotación (conservación ordinaria y viavilidad, rehabilitación, mejoras funcionales locales y pantallas acústicas) en Cataluña. Mecanismo de recuperación y resiliencia”, segons detallen en un comunicat.

La licitació del tram de Mira-sol estaria prevista abans d’acabar el 2023, i la seva construcció abans de finals de 2025, ja que formen part del fons europeus Next Generation.