Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Sant Cugat acull l’espectacle itinerant de la Taula d’Arts Escèniques-Dansa

Avatar photo

“El carrer dansa” arribarà el 22 d’abril amb la participació de 8 entitats i escoles de dansa locals

La Taula d’Arts Escèniques-Dansa s’ha presentat aquest divendres públicament en una roda de premsa que ha servit per explicar el contingut del muntatge “El carrer dansa”, el primer que organitza aquest òrgan depenent del Consell de Cultura. L’acte ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona.

La Taula d’Arts Escèniques-Dansa es va formalitzar com a taula de participació ciutadana del Consell de Cultura el 24 de gener passat. L’objectiu és impulsar la dansa amb una mirada oberta, transversal i participativa. Tots els membres de la Taula d’Arts Escèniques-Dansa s’han compromès a treballar conjuntament i unitària, prioritzant interessos comuns per sobre dels de cada membre.

Actualment, la configuren 12 entitats i escoles de dansa de la ciutat:

 • Esbart Sant Cugat
 • Grup Mediterrània de La Unió
 • Escola Sant Cugat
 • Centre de Dansa Laura Esteve
 • La Tacones
 • General Giap
 • Club de Ball Esportiu Sant Cugat
 • Sant Cugat Dance Academy
 • Global Movement
 • Tarab Dansa Oriental
 • Myriam Mesa (professional dedicada al flamenc)
 • Country Sant Cugat

La voluntat de futur és incorporar totes les entitats i escoles de dansa que hi vulguin participar. Els representants de la Taula al Consell de Cultura són Eva Peñuela (Escola Sant Cugat) i Sònia Romà (Centre de Dansa Laura Esteve). La Taula ha creat un logotip propi dissenyat per Roger Cusidó, de l’Esbart Sant Cugat.

 

“El carrer dansa”, commemoració del Dia Internacional de la Dansa

L’organització del Dia Internacional de la Dansa és el primer projecte que presenta la Taula, impulsat i treballat de manera transversal i consensuada. El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d’abril, però a causa del festiu del primer de maig la celebració s’avança al 22 d’abril.

La Taula de Dansa presentarà “El carrer dansa”, un espectacle itinerant i participatiu ideat per Ana Pérez i dirigit per Iban Beltran, en què hi participen 8 entitats i escoles de dansa (La Tacones, Esbart Sant Cugat, Sant Cugat Dance Academy, Escola Sant Cugat, Centre de Dansa Laura Esteve, Tarab Dansa Oriental, Global Movement i General Giap).  Aquest projecte, que La Tacones ha cedit a la Taula de Dansa, ja s’ha celebrat amb èxit en altres ciutats de l’àrea metropolitana, com ara Santa Coloma.

És un muntatge transversal amb intervencions de diferents professionals del món de la dansa vinculats a Sant Cugat. Els alumnes de les escoles de dansa tindran l’oportunitat d’interaccionar amb ballarins professionals de diferents disciplines i comprovar que la dansa té una sortida professional ferma. Hi participaran professionals com Guillermina Coll, Andrés Corchero, Jesús Curto, Laura Esteve, Toni Gómez, Olívia Jorba o Carmen Martín.

 

 

S’ha escollit aquest espectacle itinerant de carrer perquè permet la participació d’entitats i escoles de dansa de diferents estils, des de la clàssica a la contemporània, danses llatines, balls de saló, danses urbanes, dansa oriental, flamenc i dansa d’arrel. Així es mostra a la ciutadania tot el potencial de la ciutat en matèria de dansa.

El recorregut començarà a les 12 h a la pl. de Lluís Millet i finalitzarà a la pl. de Can Quitèria, amb cloenda amb totes les escoles i professionals que participen.

Els ballarins faran intervencions en diferents punts del recorregut acompanyats per un carro equipat amb un equip de so que posarà un fil musical al llarg de tot el camí (Lluís Millet, Àngel Guimerà, Valldoreix, Sant Antoni, pl. Barcelona i pl. Can Quitèria)

La Taula de Dansa té plantejada una segona acció al carrer de cara a l’octubre, en la qual plantejaran diferents tastets de dansa a peu de plaça perquè tant les entitats i escoles de dansa com qualsevol persona que vulgui pugui ballar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + 20 =

Notícia anterior

Estrangula el seu fill perquè no tenia res per alimentar-lo

Notícia següent

Torredembarra celebrarà Sant Jordi amb paradetes i diverses activitats

Notícies relacionades