Sant Andreu de Palomar acull la celebració dels Tres Tombs

Ha tornat a tenir lloc aquest any després de no poder-se celebrar el 2021 per la covid-19

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La tradicional cavalcada s’ha celebrat enguany amb totes les mesures de prevenció i seguint les recomanacions sanitàries, com mantenir-se amb el grup bombolla, respectar les distàncies, escurçar el temps d’estada i dur la mascareta en tot moment.

Els Tres Tombs

L’activitat principal dels Tres Tombs és una passada de bèsties cavalcades o tirant carruatges que fan un circuit per les places i carrers més cèntrics del barri. A mig camí, a la plaça d’Orfila, davant l’església, es beneeixen els animals. És una festa amb format de processó, amb un punt de sortida i un d’arribada, i s’hi han mantingut els tres tombs als carrers més cèntrics.

Així, a les 10.30 hores, el públic s’ha concentrat davant la Fabra i Coats, i entre les 11.30 i les 12.00 hores ha tingut lloc la sortida de la cavalcada, per passar a la benedicció dels animals al voltant de les 12.45.

El recorregut de la cavalcada s’ha iniciat al carrer Sant Adrià i ha passat pel carrer Segre, el passeig Torras i Bages amb gir a l’altura del carrer Valentí Iglesias, el passeig de Torras i Bages, carrer Segre, carrer de Virgili, la rambla de l’Onze de Setembre, la rambla Fabra i Puig (tres voltes entre Gran de Sant Andreu i Concepció Arenal), la rambla de l’Onze de Setembre i el carrer Segre.

La cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu, que se celebra el diumenge més acostat a la festivitat de Sant Antoni Abat, que és el 17 de gener.